Prima pagină » Actualitate » Polițistul-diacon, beat și drogat la volanul unei mașini furate a fost sancționat
Polițistul-diacon, beat și drogat la volanul unei mașini furate a fost sancționat

Polițistul-diacon, beat și drogat la volanul unei mașini furate a fost sancționat

01 feb. 2022, 14:20,
BZI.ro, în Actualitate

Polițistul-diacon din Alexandria, prins beat și drogat la volanul unei mașini furate i-a fost întocmit dosar penal. Agentul din Teleorman este, în timpul liber, și diacon la o mănăstire. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanţelor psihoactive, polițistul a furat mașina unui curier.

Ca măsuri reglementative, i-a fost retras dreptul de a mai purta şi folosi armamentul din dotare şi va îndeplini atribuţii pe linie administrativă până la finalizarea cercetarilor în acest caz.

Polițistul-diacon, beat și drogat cu heroină

Privind evenimentul de sâmbătă, şi anume furtul unui autoturism de către un poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria, Poliţia Teleorman a transmis luni, 31 ianuarie 2022, că probele de sânge prelevate de la poliţistul acuzat au fost înaintate Institutului de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti pentru prelucrare.

„Având în vedere gravitatea evenimentului prin care polițistului i s-a retras dreptul de a mai purta și folosi armamentul din dotare, până la finalizarea cercetărilor și clarificarea situației, polițistul va îndeplini atribuții pe linie administrativă în cadrul structurii din care face parte, fără a desfășura activități de patrulare sau alte activități operative care impun relaționarea cu cetățenii”, a transmis Poliția Teleorman.

Un bărbat de 27 de ani, polițist în cadrul secției de Poliție din Alexandria, județul Teleorman, este cercetat după ce ar fi furat mașina unei firme. Acesta era băut și se afla sub influența unor substanțe psihoactive. Incidentul a avut loc vineri seara, când polițistul de la Ordine Publică a mers în vizită la un prieten, alături de care a băut toată noaptea.

Sâmbătă dimineața, polițistul a ajuns în fața unui bar din Alexandria, unde a văzut o mașină pornită, cu cheile în contact, lăsată la încălzit de către un curier ce livra mâncare. Polițistul, aflat sub influenţa alcoolului şi a substanţei psihoactive, a decis că este o idee bună să se urce în mașină și să plece cu ea la plimbare.

Când curierul a ieșit din local și a văzut că mașina lipsește, a sunat la 112, iar polițiștii au reușit s îl prindă pe colegul lor, aflat la intrarea în localitatea Nanov, de lângă Alexandria.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a mai fost prezentată povestea unui polițist de frontieră care a dat aparatul alcooltest peste cap.

Ce spune IPJ Teleorman despre polițistul beat și drogat care a furat o mașină

Duminică dimineaţa, IPJ Teleorman a transmis că polițistul din Alexandria este cercetat penal pentru conducerea sub influenţa unor substanţe interzise şi furt calificat.

”În referire la informaţiile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman este abilitat să comunice următoarele: la data de 29 ianuarie a.c., poliţiştii din Teleorman au fost sesizaţi de către angajatul unei societăţi comerciale din municipiul Alexandria despre furtul unui autoturism”, precizează IPJ Teleorman.

Polițistul a fost testat cu alcooltestul și i-a fost descoperită o alcoolemie de 0,35, iar în urma testării și cu aparatul drug test s-a constatat că era drogat cu heroină.

”În urma testării, acesta avea o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a ieşit pozitiv la substanţe psihoactive. Bărbatul fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice. Având în vedere calitatea celui cercetat, a fost dispusă declanşarea cercetării prealabile. Până în prezent, reprezentantul societăţii comerciale nu a depus plângere la unitatea de poliţie cu privire la furtul autoturismului, după ce acesta i-a fost restituit, poliţiştii sesizându-se din oficiu”, mai adaugă IPJ Teleorman.

În ultima perioadă, tot mai mulți agenți de poliție au fost în atenția mass-mediei, printre care cel mai cunoscut caz din Iași este cel al polițistului care nu a consumat băuturi alcoolice, dar și-a snopit în bătaie iubita.

Până la finalizarea cercetărilor și clarificarea situației, polițistul-diacon, prins beat și drogat va rămâne fără dreptul de a mai purta şi folosi armamentul din dotare şi va îndeplini atribuţii pe linie administrativă.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *