Prima pagină » Titlurile zilei » Polițistul de la „Fabrica de vise” s-a întors la IPJ Iași. După ce a fost implicat în uriașa afacere cu stupefiante, Vlad Acatrinei s-a îmbrăcat din nou în uniformă – FOTO

Polițistul de la „Fabrica de vise” s-a întors la IPJ Iași. După ce a fost implicat în uriașa afacere cu stupefiante, Vlad Acatrinei s-a îmbrăcat din nou în uniformă – FOTO

08 mart. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Vlad Constantin Acatrinei, polițistul din afacerea „Fabrica de vise”, s-a întors la IPJ Iași. Acesta a îmbrăcat din nou uniforma de polițist după ce judecătorii au decis să-l scoată din arestul la domiciliu

Vlad Constantin Acatrinei, polițistul care a fost arestat după ce procurorii au aflat că este implicat într-o afacere ilegală, s-a întors la muncă. De ceva vreme, tânărul a îmbrăcat din nou uniforma.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că polițistul este pus la dispoziție, adică desfășoară diferite activități în cadrul structurii. Totuși, Vlad Constantin Acatrinei este un polițist din Iași al cărui nume nu va fi uitat prea curând. Agentul a stat o lungă perioadă în arest la domiciliu, pentru că este bănuit de faptul că a făcut parte din rețeaua care se ocupa cu punerea în vânzare a substanțelor cu efecte psihoactive. Intrat în sistem în anul 2018, după ce a absolvit Școala de Poliție de la Câmpina, Vlad Acatrinei a ajuns să lucreze la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acesta este fiul fostului primar din Balș, Vasile Acatrinei.

Polițistul de la „Fabrica de vise” a pus ceva bani deoparte

Vă reamintim că în declarația de avere pe care Vlad Constantin Acatrinei a depus-o în anul 2019 a specificat că nu deține niciun bun mobil sau imobil, bani în conturi și nici datorii. În 2020, lucrurile aveau să se schimbe. Acatrinei a trecut în declarația de avere un teren de 2.600 de metri pătrați, din comuna Balș, pe care l-a dobândit prin contract de vânzare-cumpărare. Asta nu este tot. Tot în 2020, Acatrinei a cumpărat un apartament de 48 de metri pătrați în municipiul Iași, prin credit „Prima Casă”, dar și o casă de 110 metri pătrați pe care a dobândit-o prin contract de vânzare-cumpărare. Se poate spune că agentului Acatrinei i-a mers de minune în anul 2020. Acum, pe lângă faptul că a intrat în vizorul procurorilor, Acatrinei va fi cercetat și de colegii de la IPJ.

Ce rol a avut polițistul în afacere?

„Fabrica de Vise”, așa cum a fost numită operațiunea procurorilor, a fost o acțiune-fulger în urma căreia mai multe persoane au fost arestate. Procurorii au susținut că în fabrica din Miroslava se produceau diverse lucruri care conțineau substanțe cu efect psihoactiv.

„Un agent de poliție din cadrul IPJ Iași ar fi fost implicat în activitatea de ambalare a substanțelor. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași a fost informat de către procurorii ieșeni cu privire la faptul că față de un angajat al instituției a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca în funcție de evoluția anchetei să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea din data de 19.09.2023 a beneficiat și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. De asemenea, Poliția Română se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, au transmis oamenii legii în tomna anului trecut.

Acum, cei implicați în acest dosar sunt anchetați în libertate. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul de la „Fabrica de vise” va rămâne fără slujbă.

Comentarii
  • Cum, ăsta după ce a făcut ce a făcut, mai lucrează încă în poliție?! Aollleuuu…..

  • Așa este în România
    De ce vă mirați
    Chereches a câștigat primăria din pușcărie
    Parlamentarii sunt condamnați în primă instanță și fac legi în continuare

  • DOMNULE PENAL PRIMAR CHIRICA DE CE IN TALCIOC DUMINICA IN IASI SMECHERII SI CUNOSTINTELE CELOR 2 ESCROCI DE LA ECOPIATA OCUPA CATE 10 / 15 MESE LA PRET DE 7 LEI SI 80 / 90 DE IESENII AMARATI VAND PE AFARA PE JOS PE TROTUAR ?????

  • Tibi si Andreea Fac love

    Si celalalt de la 201 e liber? Traficantul de BJJ?

  • FEREASCA ASA CEVA…………………….

  • Romania …..si atat.!!!!

  • Pentru cei care nu înțeleg, iei fabricau “droguri” cu CBD, nu cu THC. Uleiuri cu CDB concentrat și se găsesc în intreaga tara, in orice magazin specific cu extracte din plante naturale.

  • Majoritatea haterilor mai puteți dormi de grija altuia?
    Asta impacheta „dulciuri” și habar nu avea de concentrația substanțelor din interior ca doar nu era o plantație de marijuana acolo.
    L-au luat la grămadă și bănuit nu înseamnă vinovat.

  • Robert Mascatu Dorin

    Dar chelu de la 201 mai vinde olei la baeti de la sala?

  • Familia Tibi si Andreea Branza

    Da sticlute cu ulei cbd 201 mai aveti? De alea de care vindea Chelu la sala la baietei. Si militianu asta era sageata lu Dorin mascatu.

  • Un al doilea job e incompatibil cu statutul de polițist. Ar putea doar preda pe undeva, daca are școală. Și ar putea scrie carti. Dar cam atât.

  • Serios? De unde știi? De fapt la ce făcea el în poliție avea voie. Doar trebuia sa anunțe conducerea cu privire la asta și să întrebe la ANI dacă are voie sa lucreze (în timpul liber) și acolo. Primea favorabil. E singura lui greșeală ca nu a anunțat. Incompatibili era în cazul în alte situații. Ia și mai citește, documentează-te și scrie după. Așa sa scrii doar sa te afli în treabă semnalizezi….știi tu ce.

  • Iaca ce spune ANI: a desfacut deja contractele de munca ale unor politisti angajati la privat. Statutul politistului trebuie respectat. ANI a emis doar o parere. ANI nu este izvor de lege.
    https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?Action=1&NewsId=3037&M=NewsV2&PID=20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *