Prima pagină » National » Polițistul condamnat în dosarul Raisa este de negăsit după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare
Polițistul condamnat în dosarul Raisa este de negăsit după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Polițistul condamnat în dosarul Raisa este de negăsit după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

13 aug. 2024, 21:00,
în National

Polițistul condamnat în dosarul Raisa nu a fost găsit la domiciliu de echipa care a venit să-i prezinte mandatul. El a fost condamnat la trei ani de închisoare și marți ar trebui să petreacă prima noapte după gratii. Totuși, polițistul are posibilitatea de a se preda singur la o secție de Poliție, informează Mediafax.

Polițistul care a omorât o fată pe trecere de pietoni a fost condamnat marți la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, iar polițistul trebuie să ajungă la închisoare. Marți seara, el nu a fost găsit la domiciliu, dar are posibilitatea să se predea singur.

A fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Polițistul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, deși la primă instanță a primit o condamnare cu suspendare. De asemenea, el va plăti daune morale.

„Dosarul Raisa a ajuns la final! 3 ani cu executare pentru polițistul care a omorât-o pe Raisa și daune morale de 700.000 de euro! Decizia a fost schimbată aproape în totalitate”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Diseară urmează să fie prima zi de detenție pentru polițist, a mai transmis avocatul Cuculis.

Accidentul a avut loc în luna ianuarie a anului 2022 pe Bulevardul Laminorului din București.

Raisa a decedat pe loc, în timp ce Mariana, colega și prietena sa, a fost rănită

În urma impactului violent, Raisa a decedat pe loc, în timp ce Mariana, colega și prietena sa, a fost rănită și transportată la spital. Ulterior, aceasta a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Procurorii au stabilit că polițistul circula cu viteză mare și nu a acordat prioritate pietonilor. Constantin Popescu, încadrat în Poliție din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Instanța de fond a dispus, pe 31 ianuarie, ca polițistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor pe o perioadă de 90 de zile.

Completul Judecătoriei Sectorului 1 a stabilit ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflată în faliment) să plătească familiei fetiței decedate suma de 160.000 de euro și alți 90.000 de euro către familia celeilalte fetițe, rănită de polițist în accident.

Pe de altă parte, judecătorii au respins, ca neîntemeiată, acțiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliției Capitalei și a Primăriei Generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *