Prima pagină » Actualitate » Poliţistul care a ucis-o pe fata care traversa pe trecerea de pietoni avea permis de Marea Britanie – FOTO

Poliţistul care a ucis-o pe fata care traversa pe trecerea de pietoni avea permis de Marea Britanie – FOTO

14 ian. 2022, 14:05,
în Actualitate

Un accident rutier grav a avut loc în urmă cu doar o zi în București. Un poliţist a acroşat două fete, una dintre ele decedând. Potrivit unor surse se pare că bărbatul care conducea mașina poliţiei avea permis de Marea Britanie, acest aspect fiind contrar cu legile aflate în vigoare.

Martorii povestesc faptul că fetele traversau stradă pe trecerea de pietoni, iar mama fetei care a supraviețuit a declarat faptul că fetele l-au văzut pe omul legii cum accelera.

Poliţistul care a ucis-o pe fata care traversa strada avea permis de Marea Britanie

Conform unor surse de la antena3 se pare că tânărul care conducea autoturismul poliţiei are doar 27 de ani și conducea autoturismul în ciuda faptului că acesta deţine permis de conducere de Marea Britanie. Acest lucru contravine regulilor din Poliția Română care sunt foarte clare atunci când se referă la acest aspect.

De altfel, cei care conduc maşinile de serviciu sunt desemnați de şeful de unitate. Mai exact, nu toţi poliţiştii care au permis de conducere au şi dreptul de a conduce maşina de serviciu. Oamenii legii sunt trecuţi pe o listă de șeful de unitate care este valabilă până la sfârșitul anului, dar doar după o verificare în prealabil.

Nu este clar cum de șeful Secției 5 de Poliție din București a permis agentului să conducă autoturismul în contextul în care acesta are doar permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, regulile de circulație fiind diferite față de cele existente în țară.

 

Mama fetei care a supraviețuit face declarații cutremurătoare! Poliţistul ar fi accelerat înainte de impact

Într-o declaraţie făcută pentru antena3.ro, mama fetei care a supraviețuit impactului susţine că faţa ei l-a văzut pe omul legii că a accelerat înainte de impact. De altfel, copilul menţionează că poliţistul nu ar fi avut semnalele acustice și sonore pornite:

”Ca orice mamă am întrebat-o în primul rând cum se simte și apoi cum s-a întâmplat. Și mi-a explicat copilul: ”Mami, ne-am asigurat de nu știu câte ori, stânga-dreapta. Nu venea nicio mașină. Am coborât pe trecerea de pietoni. Raisa se ținea de mine”.

Se țineau una de cealaltă, de fapt. Am ajuns aproape de trecerea de pietoni și la un moment dat a văzut că venea acest individ cu o viteză destul de mare pentru zona respectivă și pentru faptul că se apropia de trecerea de pietoni. Copilele atunci au grăbit pasul ca să ajungă pe trotuar și l-au văzut cum a accelerat și mai tare. Pe fetița mea a lovit-o și a aruncat-o pe burtă pe trotuarul celălalt, iar de Raisa nu mai știa. a menționat mama fetei.

Pe de altă parte, locul în care a avut tragedia s-a transformat într-un altar, zeci de persoane aducând omagii feţei în vârstă de 11 ani care a fost omorâtă de poliţistul care conducea autoturismul poliției. În schimb, martorii par să susțină declarația copilei care a supraviețuit. Aceștia le-au declarat reporterilor faptul că omul legii nu avea nici măcar semnalele luminoase active, lucru ce contravine declarațiilor făcute în comunicatul oficial al Poliției Rutiere Române. Imagini cu impactul puteți găsi dând click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *