Prima pagină » Actualitate » Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a recunoscut că avea viteză și că nu știa procedurile de prim ajutor
Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a recunoscut că avea viteză și că nu știa procedurile de prim ajutor

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a recunoscut că avea viteză și că nu știa procedurile de prim ajutor

20 ian. 2022, 12:07,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente, potrivit avocatului familiei Raisa, poliţistul care a omortât-o și-a recunoscut vina și le-a declarat anchetatorilor că avea viteză în momentul producerii impactului dar și că nu știa procedurile de prim ajutor.

Vă aducem aminte faptul că pe data de 13 ianuarie 2022 în București s-a produs o tragedie. Un polițist care se afla în autoturismul de serviciu a suprins și accidentat două fetițe care traversau pe trecerea de pietoni. Din păcate, una dintre fete a decedat, iar cealaltă a ajuns la spital.

Polițistul care a omorât-o pe Raisa a recunoscut că avea viteză și nu știa procedurile de prim ajutor

Conform declarațiilor făcute de avocatul familiei Raisa, polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și-a recunoscut fapta și le-a declarat anchetatorilor că este conștient că avea viteză dar că nu știe câți kilometri pe oră avea. De altfel, omul legii le-a mai spus procurorilor faptul că nu cunoaște procedurile de prim ajutor, lucru elementar dacă vrei să intri în sistem. Avocatul familiei Raisei a precizat faptul că tânărul nici făcuse niciun curs de condus preventiv și că faptul că a fost acoperit cu o geacă de către colegii lui a însemnat protecția acestuia, adică să nu fie linșat:

„A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte. Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă.

A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici: avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze cât era viteza. Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo”, a precizat Adrian Cuculis.

Polițistul care a omorât-o pe Raisa avea permis de Marea Britanie

Pe lângă faptul că nu fusese la niciun curs de condus preventiv, agentul de poliție care a omorât-o pe Raisa avea doar permis eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost încadrat din sursă externă în urmă cu câțiva ani, iar acest lucru contravine regulilor din Poliția Română care sunt foarte clare atunci când se referă la acest aspect.

De altfel, cei care conduc maşinile de serviciu sunt desemnați de şeful de unitate. Mai exact, nu toţi poliţiştii care au permis de conducere au şi dreptul de a conduce maşina de serviciu. Oamenii legii sunt trecuţi pe o listă de șeful de unitate care este valabilă până la sfârșitul anului, dar doar după o verificare în prealabil. În fapt, mama fetiței care a supraviețuit le-a declarat jurnaliștilor faptul că polițistul nu avea semnalul sonor sau vizual pornit în momentul impactului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *