Prima pagină » Actualitate » Polițistul bătăuș din Sibiu, reținut la 3 zile după incidentul din trafic

Polițistul bătăuș din Sibiu, reținut la 3 zile după incidentul din trafic

04 sept. 2024, 13:40, 1 ,
Simona Ciobanu în Actualitate
Polițistul bătăuș din Sibiu, reținut la 3 zile după incidentul din trafic

În timpul liber, un polițist a agresat un tânăr într-o benzinărie din Cisnădie, județul Sibiu, lovindu-l cu pumnii și picioarele. În urma incidentului, polițistul a fost audiat în cursul nopții, iar procurorul a dispus reținerea sa pentru 24 de ore, conform declarațiilor oferite de purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

„Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În cursul nopţii suspectul a fost audiat, iar procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Cercetările sunt în desfășurare”, a explicat Teodora Iacob.

Pe lângă ancheta penală, polițistul este vizat și de o investigație disciplinară internă, inițiată de IPJ Sibiu. Această anchetă a început după ce tânărul șofer, victimă a agresiunii, a depus o plângere penală.

„În seara de 1 septembrie a.c., la nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a înregistrat o plângere penală prin care un tânăr reclamă faptul că, în aceeași dată, în jurul orei 19:30, în Cisnădie, ar fi fost agresat de către șoferul unei autoutilitare, care a lovit și portiera stânga față a autoturismului în care se afla tânărul, în calitate de conducător auto”, se menționează într-un comunicat transmis luni de IPJ Sibiu.

Polițistul bătăuș din Sibiu a fost reținut și suspendat din funcție

Marți, 3 septembrie, IGPR a reacționat, cerând Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu „să ia toate măsurile legale” și „să comunice public, într-un mod transparent și rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliție, în special cele în care sunt implicați polițiști, astfel încât opinia publică să fie informată”.

Conducerea IGPR a subliniat că „se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului” și a adăugat:

„Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și ne dorim ca sistemul să funcționeze doar cu polițiști integri și profesioniști”, a transmis Poliția Română.

Incidentul, surprins într-un videoclip, a avut loc într-o benzinărie din Cisnădie, aproape de Sibiu. În imagini se observă cum polițistul coboară dintr-o mașină, se îndreaptă către vehiculul oprit la intrarea în benzinărie și lovește direct, cu piciorul, șoferul prin geamul deschis al autoturismului. Agresorul continuă să lovească cu pumnii și picioarele până când alte persoane intervin.

Bărbat cercetat pentru conducerea sub influența alcoolului și violență în familie

Într-un alt incident, un bărbat din Drobeta Turnu-Severin este cercetat penal pentru infracțiuni rutiere și violență în familie, după ce a provocat un accident rutier la Târgu-Cărbunești.

Sâmbătă dimineața, acesta a intrat cu mașina într-un șanț, iar polițiștii care au ajuns la fața locului au descoperit că șoferul era sub influența alcoolului, cu o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au aflat că, înainte de accident, bărbatul și-a lovit soția, care conducea inițial mașina.

Pe parcursul anchetei, s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, și-a lovit soția cu palma în cap într-un moment de furie, forțând-o să coboare din mașină, după care el a preluat volanul. În urma evaluării riscului, nu s-a considerat că femeia se află în pericol iminent, dar i s-a oferit posibilitatea de a solicita protecție în instanță.

Poliția a deschis un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului și violență în familie.

Cu toate acestea, reiterăm cum polițistul bătăuș din Sibiu a fost reținut la 3 zile după incidentul din trafic.

Comentarii
  • Un om al legii, educat, testat psihologic(?), care va iesi la pensie la 45 de ani cu o pensie fabuloasa, are un comportamnent de huligan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *