Prima pagină » Titlurile zilei » Polițiștii locali stau cu ochii pe o afaceristă din Iași. Toți cei care parchează în față sunt fotografiați: „Îmi sperie toți clienții” – FOTO

Polițiștii locali stau cu ochii pe o afaceristă din Iași. Toți cei care parchează în față sunt fotografiați: „Îmi sperie toți clienții” – FOTO

15 sept. 2023, 02:00, 28 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

O afaceristă din Iași acuză polițiștii locali de exces de zel pentru clienții care opresc în fața brutăriei ei. Oamenii parchează ilegal pe trotuar, însă femeia s-a luat la ceartă cu oamenii legii pentru că aplică amenzi

În intersecția de la Belvedere, chiar pe colțul înspre Șoseaua Tudor Neculai se află brutăria N&F Belvedere. Clienții care vin să cumpere produse de aici își lasă mașina chiar în față, pe trotuar, blocând circulația. Polițiștii locali care dirijează traficul în zonă au mari bătăi de cap cu această situație, deoarece oamenii parchează ilegal, iar proprietara brutăriei îi acuză de abuz.

Polițiștii stau cu ochii pe o afaceristă din Iași

o poză cu brutăria Belvedere

Există posibilitatea ca accesul să fie blocat pe viitor din cauza acestei situații

Florica Haraga este proprietara brutăriei N&F Belvedere, iar aproape în fiecare zi se află în această locație pentru a se ocupa de afacere. De câteva luni încoace, femeia a pornit un război împotriva polițiștilor locali care atenționează șoferii ce parchează ilegal în fața magazinului. Ea îi acuză că abuzează de putere. Ba mai mult de atât, femeia le zice clienților că pot să parcheze liniștiți, că nu vor păți nimic, însă oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au aplicat legea.

„Oamenii opresc în fața magazinul pentru a cumpăra produsele noastre, nu au unde altundeva, dar nu este problemă, deoarece nu deranjează pe nimeni. Mai mult, polițiștii locali ne deranjează pe noi, stau după ora 17:00 și fluieră încontinuu la oamenii care vin aici cu mașina, așa îmi sperie toți clienții, de parcă ar vrea să-mi desființeze afacerea. Eu consider că această atitudine nu este corectă”, a precizat Florica Haraga, proprietara brutăriei.

Accesul poate fi blocat

 o poză cu mașinile parcate pe trotuar

Oamenii își lasă mașinile parcate în mod ilegal pe trotuar

Faptul că mulți opresc în fața brutăriei este un alt aspect care duce la îngreunarea traficului din zonă. Aceste gesturi sunt inexplicabile, având în vedere că la aproximativ 30 m de brutărie este o parcare, unde oamenii își pot lăsa temporar mașinile. Polițiștii locali au supravegheat intersecția, iar unde a fost cazul au aplicat și sancțiuni.

„Da, e o problemă eternă acolo, lumea oprește să ia o pâine, iar uneori unii șoferi încurcă traficul. Au mai fost sesizări, iar doamna care este administrator spunea că se dorește falimentarea acestei societăți. Polițiștii sunt prezenți la orele de vârf, iar când sunt acolo nu permit oprirea mașinilor. În momentul în care cineva oprește acolo și încurcă traficul vor fi sancțiuni. Este posibil să fie puse și popice, pentru că în alte zone unde au fost probleme asemănătoare au fost luate astfel de măsuri”, a precizat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

O afaceristă din Iași este nemulțumită de atitudinea polițiștilor pentru că nu lasă clienții să parcheze în fața magazinului ei. Oamenii își lasă mașinile fără jenă pe trotuar, încurcând traficul.

Comentarii
  • Din cauza alora care parcheaza ,se blocheaza tot traficul, foarte bine amenzi maxime,au parcare la Selgros, sa vina pe jos 500 metri.

  • Comportament de balcanic geto-dac. Dacă era într-o țară Schengen, își lua o amendă de mergea pieton 2 luni. Aici? Țara jmeckerilor și bizonilor.

  • Stâlpișori pe toată bordura până jos la OMV și gata.

  • Niciun cuvant despre faptul ca bordura trotuarului a fost montata (NU de catre… „afacerista” brutar, desigur!), pe toata lungimea fatadei imobilului, la nivelul carosabilului tocmai pentru a facilita intrarea pe trotuarul lat respectiv, nu-i asa?! Facilitezi „nerespectarea legii” si apoi, plin de avant si spirit justitiar, pui „popice” ca acest lucru sa nu se intample?! Ziduri cu santuri de aparare sau arici antitanc cand incepeti sa montati in orasul „popicelor” nespalate si a tonetelor stradale de bazar african???

  • ERATA: * AL tonetelor
    Imi asum manifestarea tastaturii naravase! 😉

  • Brutărie făcută din șpaga crocodilului de barbata’su de când era șef la Protecția Consumatorului….cum ai primit autorizație dacă nu ai locuri de parcare?

  • mikutzu corect

  • Ce frumos ar fi sa dispara acea extensie la cladire si sa apara o banda adițională in zona pentru virat la dreapta spre Miroslava….ar ajuta multa lume 🙂

  • Toata viata mi am dorit sa fiu politist local,tai frunza la câini, vorbesti urat cu oamenii,ai un sef care vrea sa se afirme cu un milion de amenzi.ma uit dimineata la politistii locali,lenesi cu capul in telefon,trantiti in masini.

  • Corect mikutzu! Haraga mi-a cerut 5 mii de euro spaga sa ma angajez la OPC cand am terminat facultatea. Bineinteles ca nu am dat. O jigodie!

  • Foarte bine, acolo vad autoritatile inutile, dar unde se intind terase cu mese pe trotuare si pe esplanade nu vad. Daca nu le da si lor o paine, ca la noi asa e: tre sa dai spagi

  • 1. Pentru cei ce comentati mai sus mai jos si nu sunteți in cunoștință de cauză ,vă invit pe la Releu. 2.” Poliția își face treaba ” voi schimbați regulile de circulație de la an la an din „prost in mai prost” A-ți făcut interzis la stânga ,a-ți redus la două benzi ,nu mai poți staționa in față la biserica Catolică și lista continuă! Eu cred că ,atunci când faci schimbări ,te gândești si la persoanele ce au de suferit ! Brutaria are probabil 30 de ani ,schimbarile sunt de 3,4sau 5 ani .. . Iar pentru ăla cu colțul retezat la mă-sa in cur „băi tâmpit-u-le ai făcut ceva în viata ta ? ” Eu cred că nu ! .

  • Ciolacu de Bahlui

    Pentru cei care opresc acolo pe trotuar, eu le-aș da amendă de 10.000 lei ca sa le sară figurile din cap și să-și reamintească de faptul că au picioare.

  • Daniel, ramai tu la releu si mananca colaci de la doamna ca mai mult nu poti oricum

  • Revin cu o precizare, la mine ân Botoșani toate brutăriile și covrigăriile fiecare are parcare și oameni pot fii liniștiți ca nu âi amendea-ză nimeni.
    De când am venit ân Iași mereu văd scandaluri pe locurile de parcare, văd parcari dubioase și mereu ânghesueală. Când o s-ă v-ă civilizați din acest punct de vedere ?

  • Popice, popice, popice, popice, popice

  • Cum, ăla din poză e femeie??? Am crezut că-i Dan Spătaru

  • Legea e lege pentru toti ! Montati popici , sau sa se dea amenzi celor care incalca HCL Iasi 54 ! Sa vedem daca le convine !
    ” Accesul sau stationarea autovehiculelor pe spatii verzi , piste pentru biciclete, zone pietonale precum si pe trotuare se sanctioneaza cu amenda de la 900 – 2000 lei.”

  • Primaria nu a tinut cont de afacerile locale. In Italia, daca mergi, ai sa vezi squaruri in fata magazinelor. De ce? Pentru aprovizionare si pentur o oprire scurta. Dar la noi? E pe marlanie. Sunt favorizati doar marii mahari, carora li se inlesnesc malluri, iar micile afaceri? Sa moara!

  • popice, pe acolo trec sute de oameni zilnic, pe jos, cu carucioare si masina. baba poate sa se mute

  • Da faptul ca in fata la carciuma din LA PRANZ din spatele primariei a lui Acostoaie unde stau masini parcate pe 3 randuri si bolcheaza intersectia, acolo nu deranjeaza? Ca acolo mananca Alexe gratis si nu se pune.

  • @ Cristi Haur

    Du-te bă în Italia și nu ne mai frecționa cu imigrantismele tale. Aici nu e Italia. Dispari.

  • Cat tupeu poti avea? In loc sa zici sarut mana ca 20 de ani nu au aplicat legea, acum cand fac ce trebuie si ce e legal tu sari cu gura? Adica mai si semnalizezi ca 20 de ani nu au aplicat legea. Astea sunt tupeul si nesimtirea specifice patronului roman. I se pare ca i se cuvine orice.

  • Primar corupt.

    La cum sau pus acolo bordurile lasă de înțeles că se poate parca dar ….meltenii nu lasă loc pentru pietoni .despre proprietari toată lumea știe că sunt niște ordinari

  • Nu se mai duce mârlanu să parcheze la bloc când vine sau pleacă la serviciu și să vină câteva sute de metri pe jos să ia două pâini.
    Nu se mai duce zdrahonul de copchil de 12-14 ani la școală pe jos câteva sute de metri, îl duce mămica ca să blocheze tot bulevardul, căci sunt sute de mămici îngrijorate și nefutute. Copchil visează pastilute și iarbă de zece lei,nu coca cola

  • Daniele, strada nu a fost redusa la doua benzi, ci tramvaiele au fost deblocate. Acum un tramvai cu 200 de calatori nu mai asteapta dupa cazanul tau. S-a fluidizat traficul, insa tu habar n-ai fiindca nu locuiesti in Iasi, ci doar vii cu rabla de la papusoi rezidens pana-n centru. E timpul sa fie eliberate si trotuarele de cazane. La brutaria aia de doi bani, clientii parcheaza pana-n trepte de n-ai loc sa mai pasesti. Hai cu stalpisori!

  • Corect! Foarte bine punctat urmează să solicite rampe în școli să poată intra cu odrasla drogata în clasă.

  • Sa-ti iau rasa’n….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *