Prima pagină » Local » Polițiștii locali fac controale stricte în piețele agroalimentare din Iași, iar comercianții ambulanți sunt amendați pe loc și lăsați fără marfă

Polițiștii locali fac controale stricte în piețele agroalimentare din Iași, iar comercianții ambulanți sunt amendați pe loc și lăsați fără marfă

11 nov. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Polițiștii locali au înăsprit controalele la nivelul piețelor agroalimentare din Iași pentru a diminua răspândirea virusului SARS-COV-2, iar comercianții ambulanți care oferă la vânzare produse în zone neamenajate sunt amendați pe loc și lăsați fără marfă

Acțiunile desfășurate de polițiștii locali în piețele agroalimentare din Iași au fost înăsprite de la începutul acestei săptămâni pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2, iar în cadrul acțiunilor sunt aplicate numeroase amenzi ieșenilor care nu poartă mască de protecție în mod corespunzător, dar și comercianților care nu respectă legea. Astfel, în ultimele zile au fost aplicate numeroase sancțiuni persoanelor care făceau comerț ambulant, majoritatea cu ciuperci sau alte produse de sezon, iar marfa a fost confiscată pentru protejarea populației.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 167 din 1998 privind stabilirea taxelor speciale, stabilind drept sancțiune amendă în valoare de 100 lei pentru numitul N.I., întrucât a fost depistat în timp ce comercializa ciuperci din flora spontană”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

În cadrul acțiunilor stricte realizate în piețele agroalimentare au fost depistați și traficanții de țigări.

„Polițiștii locali au depistat un tânăr care plasa la o societate comercială cu răspundere limitată din zona Piața Nicolina un număr de 10 cartușe, echivalentul a 100 de pachete, conținând țigarete de proveniență Republica Moldova. În acest context, s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii, iar cercetările continuă în cadrul Secției 5 Poliție – Poliția Municipiului Iași”, au mai precizat reprezentanții instituției din subordinea municipalității ieșene.

Numeroși comercianți din piețele agroalimentare din Iași nu dețineau acte de proveniență a mărfii

Poliția Locală Iași efectuează aceste controale minuțioase a tuturor comercianților din piețele agroalimentare încă de la începutul acestei săptămâni, iar acțiunile s-au concretizat deja cu identificarea unor comercianți care nu dețineau acte de proveniență a produselor vândute și nici certificatul de producător.
Distanțarea fizică, purtarea măștii, folosirea dezinfectanților, accesul restricționat de persoane în punctul de desfacere pentru evitarea aglomerației, precum și aerisirea continuă reprezintă principalele măsuri pe care trebuie să le ia toți comercianții.
Polițiștii locali au intervenit inclusiv în mijloacele de transport în comun aparținând C.T.P. Iași, dar și în cartierele Municipiului Iași în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *