Prima pagină » Local » Polițiștii locali din Iași stau cu ochii pe cerșetorii veniți la Sfânta Parascheva. În doar câteva zile au fost aplicate zeci de amenzi

Polițiștii locali din Iași stau cu ochii pe cerșetorii veniți la Sfânta Parascheva. În doar câteva zile au fost aplicate zeci de amenzi

10 oct. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Polițiștii locali din Iași au aplicat deja amenzi pentru cerșetorii care au invadat municipiul în această perioadă. Odată cu această sărbătoare importantă pentru ortodocși, fenomenul cerșetoriei crește considerabil

Până în acest moment, peste 50.000 de pelerini au venit în capitala Moldovei pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Totuși, cu ocazia acestui eveniment apar și mulți oameni care cerșesc prin oraș. Astfel, polițiștii locali stau zilnic cu ochii pe zonele aglomerate, pentru a descuraja persoanele să cerșească.

Polițiștii locali din Iași au aplicat amenzi

o poză cu o cerșetoare

În ultima perioadă au apărut foarte mulți cerșetori în Iași

În doar câteva zile de pelerinaj au fost aplicate 37 de sancțiuni pentru persoanele care cerșeau pe străzile din Iași. Deja, orașul a fost invadat de astfel de oameni, iar autoritățile încearcă să țină sub control acest lucru. Amenzile încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 500 de lei.

„În această perioadă deja am aplicat un număr de 37 de sancțiuni pentru persoane bune de muncă care apelau la mila trecătorilor și cerșeau pe străzile din oraș. Noi nu putem accepta acest lucru, suntem foarte atenți în această privință. De asemenea, multe persoane au fost trimise înapoi la locul de domiciliu pentru faptul că pur și simplu cerșeau pe străzile din Iași. De asemenea, mai sunt și cazuri în care sunt persoane cu un handicap, pe care nu le putem amenda, iar, astfel, noi colaborăm cu instituțiile abilitate pentru a le oferi asistență. Totuși, mai constatăm faptul că persoanele cu handicap au însoțitor, care este amendat pentru exploatare”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale din Iași.

Unii pelerini nu mai țin cont de reguli

O altă problemă care a apărut în această perioadă este faptul că traficul este îngreunat de pelerinii care au apărut în Iași. Totuși, unii dintre ei își lasă vehiculele parcate ilegal, cu pretextul că au venit la Sfânta Parascheva. În acest sens, polițiștii locali ridică zilnic mașini parcate necorespunzător pe străzi.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că, dacă au venit în pelerinaj, acest lucru nu înseamnă că au o scuză pentru a își lăsa mașinile pe oriunde apucă. Astfel, noi suntem nevoiți să le ridicăm pentru a asigura condiții optime de trafic. Apelăm, astfel, la înțelegerea persoanelor care vin în pelerinaj să respecte normele legislative și să nu încurce traficul din Iași, care deja este extrem de aglomerat. Oricum agenții noștri sunt zilnic pe stradă și rezolvă problemele semnalate în teren”, mai adaugă Liviu Zanfirescu.

Polițiștii locali din Iași stau cu ochii pe cerșetori în această perioadă. Zeci de persoane care cerșesc au apărut pe străzile din municipiu în ultima perioadă, însă poliția le-a ținut din scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`