Prima pagină » Local » Polițiștii locali din Iași au făcut minuni! Un cerșetor în scaun cu rotile a început deodată să meargă când i-a văzut: „Nu era la prima abatere” – FOTO

Polițiștii locali din Iași au făcut minuni! Un cerșetor în scaun cu rotile a început deodată să meargă când i-a văzut: „Nu era la prima abatere” – FOTO

10 nov. 2023, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan în Local

Polițiștii locali din Iași au avut parte de un eveniment inedit după ce au prins din nou un individ la cerșit. Acesta era în scaun cu rotile în urmă cu ceva timp și apela la mila publicului, dar acum se plimba pe stradă

Deoarece orașul s-a extins și s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, au apărut și foarte mulți oameni ai străzii sau diferiți indivizi care se folosesc de diferite metode pentru a obține foloase bănești. Astfel, agenții de la Poliția Locală din Iași au descoperit un cetățean din Republica Moldova care cerșea bani de la trecători, doar că la identificare au descoperit ceva surprinzător.

Polițiștii locali din Iași au făcut minuni

Astfel de persoane apelează la diferite metode de înșelăciuni pentru a obține bani de la oameni. Acum câteva zile, un cetățean din Republica Moldova stătea la intersecția Șoș. Bucium cu bulevardul Poitiers și cerșea bani de la oameni. Un echipaj al Poliției Locale l-a depistat și a fost identificat. Atunci au realizat că, în urmă cu doar câteva luni, acesta s-a „vindecat miraculos”, deoarece cerșea pe stradă într-un scaun cu rotile. Mai mult de atât, asupra sa au fost găsite un pumnal, un spray lacrimogen și o sumă de 700 de lei.

„A fost identificat C.D, în vârstă de 32 ani, din Republica Moldova. A mai fost sancționat încă o dată pentru cerșetorie ,art. 2/3 Legea 61/91. Acesta a fost depistat o dată pe Calea Chișinăului și pe B-dul Nicolae Iorga”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Oamenii legii rămân vigilenți

Agenții de la Poliția Locală din Iași se confruntă zilnic cu astfel de situații în care trebuie să se ocupe de cerșetorii de pe străzi. Însă legea le permite doar să îi amendeze, acolo unde este cazul, iar mulți profită și se întorc din nou la cerșit.

„Cerșetorii primesc amenzi, li se confiscă banii, dar după iar apar în zonă. Sunt care renunță la aceste metode, dar unii se întorc. Individul respectiv când a fost prins acum, nu era în căruțul cu rotile, însă acum un an de zile, când a mai fost depistat o dată, era într-un căruț. Oricum am mai văzut în țară situații când astfel de oameni, iar după merg undeva și se urcă în mașină, dar la noi, în Iași, nu am observat așa ceva.

Polițistul când este în teren nu o să-i verifice mobilitatea unei persoane, evităm să dăm sancțiuni cerșetorilor care au probleme, dizabilități, deoarece persoana respectivă are nevoie de îngrijire, nu de amendă. Oricum, când a fost prins prima dată, agenții au observat faptul că putea să se deplaseze”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali din Iași au asistat la un moment comic când un cerșetor a început deodată se meargă atunci când i-a văzut pe oamenii legii.

Comentarii
  • Dați la cerșetori si ei fac mai mulți bani pe zi decat un muncitor in construcții pe săptămâna!

  • Si Matusa Cordunenilor cerșește si face sute de mii pe zi .Si fetele ei sunt prostituate si au mașini străine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *