Prima pagină » Economic Local » Polițiștii ieșeni vor fi dotați cu tehnică modernă! 16 firme concurează pentru un contract de furnizare echipamente
Polițiștii ieșeni vor fi dotați cu tehnică modernă! 16 firme concurează pentru un contract de furnizare echipamente

Polițiștii ieșeni vor fi dotați cu tehnică modernă! 16 firme concurează pentru un contract de furnizare echipamente

25 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe echipamente IT vor ajunge în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Achiziția face parte dintr-un program comun de cooperare cu Republica Moldova. Procedura declanșată recent a trezit interesul mai multor firme

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași continuă achizițiile în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Este vorba despre achiziția mai multor echipamente IT, cu o valoare estimată de 230.558 lei, fără TVA, aproximativ 50.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 16 oferte din partea următorilor agenți economici: Sharolt Grup SRL, Intranet Computer Systems SRL, Quartz Matrix SRL, Chrome Computers SRL, Pro sys SRL, Mida Soft Business SRL, Stream Networks SRL, Metix Tehno SRL, Eta2U SRL, Pragma Computers SRL, Union Co SRL, Producton SRL, 2Net Computer SRL, License Hub SRL, Maguay Computers SRL, Almond Invest SRL.

„În conformitate cu parametrii proiectului «Întărirea cooperării transfrontaliere prin dezvoltarea unui concept comun de investigare complexă a locului faptei», finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, este necesară achiziționarea de echipamente de resortul comunicații și tehnologia informației, cu scopul de a asigura documentarea cercetării la fața locului”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de către comisia de evaluare. La nivel național, Poliția Română a semnat mai multe contracte.

IPJ Iași va primi echipamente de ultimă oră pentru investigațiile criminalistice

Pe lista întocmită de reprezentanții IPJ Iași se află: 6 laptopuri, 34 PC-uri, 3 imprimante laser, 1 server.

„Prin achiziționarea acestor produse se va asigura documentarea eficientă și de calitate a cercetării locului faptei de către lucrătorii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași prin editarea fotografiilor întocmite cu această ocazie și întocmirea planșelor fotografice. De asemenea, cele două laptopuri cu monitor extern vor facilita crearea unui soft pentru evidența activităților și a urmelor ridicate de la fața locului, precum și modul de valorificare a acestora, soft ce va rula pe server și va fi folosit pe toate unitățile PC achiziționate, realizându-se astfel trasabilitatea probelor din dosarul penal. Nu în ultimul rând, cele patru laptopuri destinate echipei de proiect vor facilita implementarea corespunzătoare a proiectului”, se mai arată în documentația procedurii.

Termenul de livrare este de 90 de zile de la semnarea contractului.

Două autolaboratoare vor fi furnizate în curtea IPJ Iași

Nu în ultimul rând, în cursul acestei săptămâni, IPJ Iași a lansat altă licitație, de data asta pentru furnizarea unui număr de două autolaboratoare pentru activitățile de investigații criminalistice. Pe data de 25.03.2021, în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova, este organizată o licitație pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. Conform condițiilor impuse de autoritatea contractantă, cele două autolaboratoare trebuie furnizate în termen de 6 luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`