Prima pagină » Economic Local » Polițiștii ieșeni primesc tehnică pentru investigații criminale! Contractul este de 50.000 de euro
Polițiștii ieșeni primesc tehnică pentru investigații criminale! Contractul este de 50.000 de euro

Polițiștii ieșeni primesc tehnică pentru investigații criminale! Contractul este de 50.000 de euro

28 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe echipamente IT vor ajunge în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Achiziția face parte dintr-un program comun de cooperare cu Republica Moldova. Procedura este programată la mijlocul lunii februarie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași organizează achiziții în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Este vorba despre achiziția mai multor echipamente IT, programată pe data de 18.02.2021. Valoarea estimată a contractului este de 230.558 lei, fără TVA, aproximativ 50.000 de euro.

„În conformitate cu parametrii proiectului «Întărirea cooperării transfrontaliere prin dezvoltarea unui concept comun de investigare complexă a locului faptei», finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, este necesară achiziționarea de echipamente de resortul comunicații și tehnologia informației, cu scopul de a asigura documentarea cercetării la fața locului în contextul investigării complexe a câmpului infracțional și valorificarea urmelor ridicate cu această ocazie”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de către comisia de evaluare. La nivel național, Poliția Română a semnat mai multe contracte.

A fost stabilită cantitatea de echipamente pentru polițiștii de la IPJ

Conform necesarului, vor fi furnizate 6 laptopuri, 34 PC-uri, 3 imprimante laser, 1 server. Termenul de livrare este de 90 de zile de la semnarea contractului.

„Prin achiziționarea acestor produse se va asigura documentarea eficientă și de calitate a cercetării locului faptei de către lucrătorii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași prin editarea fotografiilor întocmite cu această ocazie și întocmirea planșelor fotografice. De asemenea, cele două laptopuri cu monitor extern vor facilita crearea unui soft pentru evidența activităților și a urmelor ridicate de la fața locului, precum și modul de valorificare a acestora, soft ce va rula pe server și va fi folosit pe toate unitățile PC achiziționate, realizându-se astfel trasabilitatea probelor din dosarul penal. Nu în ultimul rând, cele patru laptopuri destinate echipei de proiect vor facilita implementarea corespunzătoare a proiectului”, se mai arată în documentația procedurii.

În timpul pandemiei de COVID-19, polițiștii ieșeni au primit echipamente de protecție

În timpul pandemiei de COVID-19, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a organizat altă licitație, pentru furnizarea măștilor de protecție. A fost semnat un contract de 70.000 de euro după finalizarea procedurii, câștigată de către societatea Divinol Lubricants SRL, din București. Necesarul total este de 171.000 de măști de protecție. Deocamdată, a fost semnat un contract subsecvent în valoare de 115.900 lei, fără TVA. Măștile trebuie confecționate din material nețesut, din trei straturi cu trei pliuri separate și o lamelă care să se adapteze la forma feței. Și Poliția de Frontieră Iași a lansat o licitație asemănătoare. S-au prezentat 19 agenți economici din București, Ilfov, Oradea Bacău, Craiova, Târgoviște și Iași. Estimarea contractului este de 120.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *