Prima pagină » Local » Polițiștii ieșeni deschid o anchetă în cazul Kasta Morrely
Polițiștii ieșeni deschid o anchetă în cazul Kasta Morrely

Polițiștii ieșeni deschid o anchetă în cazul Kasta Morrely

16 dec. 2020, 16:51,
în Local

Având în vedere aspectele prezentate în mass-media, conducerea IPJ Iași a dispus efectuarea de verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în cazul Kasta Morrely.

Morel Bolea, cel care se află în spatele Fundațiilor Eurodemos și Kasta Morrely din Iași, este acuzat într-un articol din presa centrală de miercuri, 16 decembrie, că patronează de fapt un centru de abuz sexual și tortură.

Kasta Morrely a fost lansat ca un proiect Eurodemos și organizează și participă la evenimente de modă.

Mihai Chirica: „Nu pot să rămân indiferent”

În legătură cu articolul publicat astăzi, 16 decembrie, de publicația Libertatea în care se face o legătură între Primăria Municipiului Iași și o serie de acuzații extrem de grave la adresa unei persoane din asociațiile Eurodemos și Kasta Morrely, persoană care coordonează activitatea uneia dintre acestea, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice.

„Am citit cu oripilare și revoltă materialul apărut în publicația Libertatea despre anumite fapte care s-ar fi petrecut în cadrul a două ONG-uri din Iași. Nu pot să rămân indiferent, fiindcă este o problemă care afectează comunitatea ieșeană și fiindcă scenele descrise în articolul cu pricina sunt deosebit de grave, mult dincolo de lege și de buna cuviință. Sunt revoltat deoarece prin articol este afectată imaginea Primăriei Municipiului Iași, ca una dintre instituțiile care au sprijinit financiar cele două asociații. Consider că asocierea mea cu acest scandal este atât tendențioasă, cât și total deplasată, demonstrând o rușinoasă lipsă de profesionalism din partea autorului.

Cele două asociații sunt doar două dintre nenumăratele ONG-uri care au beneficiat de susținere financiară din partea Primăriei Municipiului Iași. Acest lucru nu mă transformă însă nici în «prieten», nici în «dușman» al membrilor unor ONG-uri, ci doar în partener corect și onest al unor proiecte pe care nici nu le inițiez, nici nu le avizez în mod direct. Această colaborare durează de mai multă vreme, din anii ’90, dar în toată această perioadă cele două asociații au fost susținute și de firme private respectabile, precum și de Comisia Europeană. Să înțeleg că îi putem considera părtași pe toți aceștia la ororile despre care se face vorbire?!

De aceea, solicit cu maximă fermitate din partea respectivei publicații o disociere clară între autorii unor eventuale fapte ilegale sau imorale și persoane și instituții publice care nu au făcut decât să susțină, în limitele legii, organizarea unor acțiuni civice.

În același timp, cer instituțiilor abilitate să se sesizeze, să facă lumină și să ia măsuri de urgență în legătură cu faptele extrem de grave prezentate în materialul de presă! Nu putem tolera așa ceva! Sunt, de altfel, foarte surprins că, deși se spune că aceste lucruri condamnabile se petrec de mai multă vreme, nu am auzit de nicio anchetă penală în acest sens!

Nu în ultimul rând, îmi exprim extrema dezamăgire că Primăria Municipiului Iași, ca și Municipiul Iași, în general, au fost implicate în acest scandal, care nu face decât să păteze imaginea unei instituții și a unei comunități care nu au nicio vină că unii indivizi au comportamente iresponsabile sau ilegale!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *