Prima pagină » Local » Polițiștii ieșeni au reținut două persoane ce sunt cercetate pentru trafic de droguri de mare risc – FOTO

Polițiștii ieșeni au reținut două persoane ce sunt cercetate pentru trafic de droguri de mare risc – FOTO

27 sept. 2023, 16:16, 1 ,
în Local

La data de 26 septembrie 2023, polițiștii din Iași, împreună cu procurorii, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2023, două persoane bănuite minore ar fi comercializat, în mod repetat, canabis, consumatorilor din municipiul Iași, individual sau cu sprijinul altor trei.

Comunicarea cu clienții, preponderent minori, s-ar fi realizat prin intermediul unor aplicații online și a rețelelor de socializare, ulterior, tranzacțiile ar fi fost realizate direct.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1,22 kilograme de canabis, cântare electronice de mare precizie, grindere, laptopuri, 23.470 de lei și 1.120 de euro.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea față de 4 persoane, pentru 24 de ore, dintre care doi minori, precum și măsura controlului judiciar, față de o persoană.

În cursul zilei de astăzi, 27 septembrie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă a celor 4 reținuți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *