Prima pagină » Local » Polițiștii ieșeni au împânzit orașul. Au avut o nouă acțiune a Poliției Rutiere și au tras mai mulți șoferi pe dreapta – FOTO

Polițiștii ieșeni au împânzit orașul. Au avut o nouă acțiune a Poliției Rutiere și au tras mai mulți șoferi pe dreapta – FOTO

04 apr. 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Local

În data de 3 aprilie, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a organizat o acțiune de control în trafic. Acțiunea Poliției Rutiere a avut scopul de a verifica și controla traficul rutier. Cu armele din dotare și motorul pornit, polițiștii sunt gata să intervină la orice apel de urgență sau la orice neregulă în trafic

Inițiativa IPJ Iași de a controla și a verifica traficul rutier este bine-venită, ținând cont de situația haotică din traficul de zi cu zi. Prevenția este cea mai bună metodă de a evita situațiile nedorite, iar polițiștii rutieri sunt aici pentru a asigura liniștea pe străzile Iașului. Operațiunea s-a desfășurat atât în oraș, cât și pe șoselele din afara orașului sau chiar în alte municipii. Astfel de acțiuni coordonate sunt organizate regulat de către IPJ Iași.

O nouă acțiune a Poliției Rutiere din Iași, pe mai multe fronturi

Conform informațiilor primite, IPJ Iași a pus mai multe echipaje pe teren în diferite zone pentru a verifica traficul. Pe lângă verificările din orașul Iași, polițiștii au trimis autospeciale și pe raza municipiului Pașcani sau în diferite puncte din afara orașului.

„Autospecialele de poliție au fost repartizate către IPJ Iași, una către Biroul de Rutieră Iași, una către Biroul de Rutieră Pașcani și una către Serviciul Rutier. Acestea vor fi folosite în munca de Poliție Rutieră pentru verificarea și controlarea traficului rutier. De asemenea, vor fi folosite în intervenții pentru apeluri de urgență la 112, când este sesizată comiterea unor anumite infracțiuni, iar prezența polițiștilor într-un timp scurt este necesară”, declară agentul de poliție Ciobanu Alina Ioana.

Astfel de inițiative sunt aplaudate de către participanții la trafic din Iași, care consideră că vor ajuta la fluidizarea traficului și la prevenirea eventualelor incidente neprevăzute. Până în prezent nu s-a înregistrat niciun incident, însă polițiștii vor continua operațiunea pe o perioadă mai lungă de timp.

Polițiștii ieșeni, zi de zi la datorie

Având în vedere că, pe străzile din România și din județul nostru, numărul accidentelor grave nu scade, polițiștii de la Rutieră organizează tot mai multe astfel de acțiuni cu speranța că șoferii vor fi mai conștienți. Zilele acestea, străzile Iașului au fost împânzite de filtre de control pentru simple verificări. Traficul din Iași este unul infernal, la orele de vârf se formează cozi interminabile și mulți nervi printre șoferi.

Pe de altă parte, situația de pe drumurile din afara orașului este tragică, în special din cauza accidentelor cauzate de șoferii inconștienți. O altă problemă majoră este alcoolemia ridicată prin rândul unor șoferi care se urcă băuți la volan și fie provoacă un accident, fie sunt opriți de echipajele de poliție înainte să se întâmple o tragedie. Pedepsele în astfel de cazuri pot începe cu o amendă și suspendarea permisului, iar, pentru cazurile mai grave, șoferii pot fi pedepsiți chiar cu închisoarea.

Polițiștii au avut o activitate crescută în ultimul timp, organizând filtre și controale pe toată raza județului Iași. Această acțiune a Poliției Rutiere din Iași a fost recepționată cu bine de șoferi, care au tras pe dreapta și au dat documentele la control fără probleme.

Comentarii
  • Peste tot, pe rețele și în media apare numai bufonul ăsta de milițian. Alții nu mai aveți?!

  • Jean Braileanu

    Altii ori stau la cald prin birouri ori la pinda dupa copaci. Luav-as rasa-n “aer” de clocituri infecte….

  • Auto din dotare IS12YUC care figureaza fara RCA a avut dreptul de a circula ieri prin municipiul Iasi? Sau daca avea radar instalat era exonerat? Astea-s problemele pe care le aveti. Faceti actiuni heirupiste neorganizate si necoordonate asa cum ar trebui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *