Prima pagină » Local » Polițiștii ieșeni, apel la participanții la trafic. Respectarea legislației rutiere salvează vieți
Polițiștii ieșeni, apel la participanții la trafic. Respectarea legislației rutiere salvează vieți

Polițiștii ieșeni, apel la participanții la trafic. Respectarea legislației rutiere salvează vieți

01 sept. 2022, 18:06,
în Local

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.

De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fi cu toții în siguranță.

În primele 8 luni ale anului 2022, la nivelul județului Iași, au fost înregistrate 105 accidente grave, soldate cu decesul a 46 de persoane și rănirea gravă a altor 80.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 20 mai puține accidente grave (-1,22%), cu 22 mai puține persoane rănite grav (-1,27%), însă a crescut numărul persoanelor decedate cu 4.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor, fiind înregistrate 27 de accidente, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor 16, viteză excesivă, fiind înregistrate 19 accidente, soldate cu decesul a 12 persoane şi rănirea gravă a altor 17.

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și abaterile săvârșite de bicicliști, rezultând 15 accidente, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 11; conducere sub influența alcoolului, fiind înregistrate 8 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 8.

Accidentele produse pe fondul primelor patru cauze reprezintă 65,71% din totalul accidentelor rutiere grave.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate acțiuni, pentru indisciplina pietonilor, pentru respectarea regimului legal de viteză, pentru indisciplina bicicliștilor, pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor și pentru acordarea priorității de trecere pietonilor.

Au fost reținute 7.964 de permise de conducere

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 48.046 sancțiuni, dintre care 11.272 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute 7.964 de permise de conducere, dintre care 2.160 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (1.984 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h și 176 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h), 333 pentru consumul de alcool (contravenție), 742 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 341 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost constatate 419 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 211 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 95 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 24 de infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.

Alege viața!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *