Prima pagină » Eveniment-Social » Polițiștii din Iași au controlat zeci de persoane și societăți comerciale. Au fost împărțite amenzi usturătoare ieșenilor care au fost prinși pe picior greșit
Polițiștii din Iași au controlat zeci de persoane și societăți comerciale. Au fost împărțite amenzi usturătoare ieșenilor care au fost prinși pe picior greșit

Polițiștii din Iași au controlat zeci de persoane și societăți comerciale. Au fost împărțite amenzi usturătoare ieșenilor care au fost prinși pe picior greșit

02 iun. 2020, 04:00,
Dragos Savin, în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în județ. După ce au verificat mai multe persoane și mai multe societăți comerciale, au împărțit sute de amenzi. Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 340 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracțiuni. Polițiștii au acționat în tot județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. A fost organizată o acțiune și s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 78 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 20 de infracțiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 346 de amenzi, în cuantum de 184.519 lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Controale în comuna Andrieșeni și comuna Vlădeni. Mai multe persoane au fost amendate

Polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Andrieșeni și Vlădeni au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost controlate 7 societăți comerciale și au fost verificate 10 autovehicule, fiind legitimate 27 persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.305 lei, dintre care 6 conform Legii nr. 61/1991, 6 conform Legii nr. 12/1990 și 4 conform O.U.G. nr. 195/2002.

De exemplu, un bărbat de 65 de ani, din comuna Vlădeni, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare unei femei, din aceeași localitate. Gestionara unei societăți comerciale din comuna Andrieșeni a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a expus spre vânzare produse, fără a afișa prețurile. De asemenea, s-a dispus confiscarea produselor.

Administratorul unei societăți comerciale din comuna Andrieșeni a fost amendat cu 20.000 de lei

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Popricani au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost verificați 4 agenți economici și au fost controlate 59 autovehicule, fiind legitimate 74 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.375 lei, dintre care 18 conform O.U.G. nr. 195/2002, 10 conform Legii nr. 12/1990, 6 conform Legii nr. 61/1991 și două conform altor acte normative. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare. Spre exemplu, administratorul unei societăți comerciale, din comuna Țigănași, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a expus, spre vânzare, produse alimentare, cu termen de valabilitate expirat. De asemenea, s-a dispus confiscarea produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *