Prima pagină » Actualitate » Poliţiştii din Germania au confiscat un steag ucrainean, săturându-se de protestele din Berlin – FOTO, VIDEO

Poliţiştii din Germania au confiscat un steag ucrainean, săturându-se de protestele din Berlin – FOTO, VIDEO

12 mai 2022, 10:54,
în Actualitate

Poliţiştii din Germania par să se fi sărutar de protestele ucrainienilor și au trecut la confiscarea steagurilor. Așadar, în timpul protestelor avute de mai mulţi susţinători din Berlin, ofițerii de poliție au confiscat un steag ucrainean.

Sunt tensiuni între nemți și ucraineieni după ce mai mulţi oficiali din Ucraina au jignit oficiali din Germania. Vă aducem aminte faptul că Ambasadorul Ucrainei în Germania l-a făcut pe Olaf Scholz ”lebăr ofensat”.

Poliţiştii din Germania au confiscat un steag ucrainean

Steagul ucrainean a fost desfășurat la Memorialul Sovietic din capitala Germaniei în ajunul Zilei Victoriei Rusiei , care marchează înfrângerea Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Oficialii din Germania au spus că nici steagurile rusești, nici cele ucrainene nu au fost permise pentru a se asigura că comemorările vor rămâne pașnice. Însă ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kouleba, a apelat pe Twitter pentru a protesta .

„Berlinul a făcut o greșeală interzicând simbolurile ucrainene. Este profund greșit să le tratăm pe picior de egalitate cu simbolurile rusești. Este un atac la adresa tuturor celor care apără în prezent Europa și Germania împotriva agresiunii ruse”.

De teamă unor violențe, în special din partea activiștilor pro-ruși, poliția din Berlin a anunțat vineri interzicerea expunerii steagurilor sau simbolurilor militare pe aproximativ cincisprezece locuri din capitala Germaniei, în timpul comemorării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.

„Pentru a menține comemorarea pașnică și demnă în prim plan, colegii noștri s-au asigurat că un steag ucrainean de aproximativ 25 de metri lungime a fost suflat” după ce a fost desfășurat, a scris poliția din Berlin pe Twitter .

Această decizie a stârnit proteste, mai ales în comunitatea ucraineană. Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a numit decizia „scandaloasă” și „o palmă în față pentru Ucraina”.

Acest monument, situat la marginea parcului Tiergarten, nu departe de Poarta Brandenburg, celebrează memoria celor 80.000 de soldați sovietici uciși în timpul bătăliei de la Berlin înainte de capitularea Germaniei naziste la 8 mai 1945.

 

Proteste pro-Ucraina și pro-Rusia în Germania

În ciuda prezenței puternice a poliției, protestatarii scandau „Melnyk ouţ!” s-au adunat lângă Memorial, în timp ce alții, pro-ucraineni, au strigat „Slava Ukrain” („Gloria Ucrainei” în ucraineană). Anterior, mii de oameni s-au prezentat în orașul german Köln, participând la demonstrații rivale în sprijinul Rusiei și în sprijinul Ucrainei. Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat pentru a protesta împotriva livrărilor de arme către Kiev și pentru a-și manifesta solidaritatea cu președintele rus Vladimir Putin. Polițiștii au fost trimiși pentru a preveni confruntările dintre cele două grupuri.

Sunt proteste pro-Rusia în Germania, mii de oameni mărșuluind pe străzi în acest sens

Relațiile dintre Berlin și Kiev au fost tensionate de războiul din Ucraina, unii susținând că Germania nu a făcut suficiente pentru a le susține. Totuşi este bine de precizat faptul că Germania a trimis armament către Ucraina, dar a refuzat să livreze armament greu, și a acceptat să aplice sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, cu toate că acest lucru aduce o lovitură dură pentru economia nemțească, motorul economic al Europei.

În acest context, faptul că polițiștii din Germania au confiscat steagul Ucrainei nu ar trebui să reprezinte un afrond adus țării implicate în război, în contextul în care oamenii legii au încercat să prevină mai multe violențe in care ar fi putut fi implicați proprii cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *