Prima pagină » Economic Local » Polițiștii din comuna Todirești vor lucra într-un container metalic! Investiția este de 20.000 de euro
Polițiștii din comuna Todirești vor lucra într-un container metalic! Investiția este de 20.000 de euro

Polițiștii din comuna Todirești vor lucra într-un container metalic! Investiția este de 20.000 de euro

05 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Postul de poliție din comuna Todirești, județul Iași, va fi modernizat. Din cauza condițiilor precare de lucru, personalul IPJ va desfășura activități într-un nou sediu. Este vorba despre un ansamblu modular format din 3 containere metalice

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași continuă investițiile anuale. Pe data de 09.07.2021, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru montarea unui ansamblu modular format din 3 containere metalice, unde ar urma să funcționeze postul de poliție din comuna Todirești, județul Iași. Valoarea estimată a contractului este de 100.840 lei, fără TVA, aproape 20.000 de euro.

„Dotarea cu ansamblu modular realizat din 3 (trei) containere metalice a postului de poliție rurală Todirești, în anul 2021, are ca scop crearea unor condiții proprii de lucru pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestora, luând în considerare faptul că în imobilul aflat în administrarea IPJ Iași din această localitate este edificată o construcție foarte veche ce nu corespunde exigențelor privitoare la rezistență și stabilitate, a cărei repunere în siguranță de exploatare necesită cheltuieli foarte mari nerealizabile din punct de vedere economic la această dată”, se arată în caietul de sarcini. O licitația similară a fost organizată și pentrul postul de poliție din comuna Cristești.

Firma care va câștiga licitația trebuie să realizeze o zonă de protecție

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Ansamblul modular realizat din 3 containere metalice va fi instalat pe un suport stabil, rezistent și durabil, realizat din bolțari / dale / borduri de beton așezate în punctele de sprijin sub ansamblul modular, la sediul postului de poliție Todirești, judetul Iași, în zona stabilită de autoritatea contractantă. După montarea și fixarea ansamblului modular se va realiza o zonă de protecție a perimetrului și pentru trafic pietonal în partea din față de lățime aproximativ 1.5 m, iar pe laterale și în partea din spate de 0.80 m, din dale (pavaj) de grosime 5 – 6 cm (aproximativ 30-35 mp trotuar). Amenajarea suportului stabil pe care vor fi amplasate containerele și realizarea trotuarelor, inclusiv materialele necesare, se va face de către operatorul economic declarat câștigător”, se mai arată în documentația procedurii.

IPJ cumpără două autolaboratoare dotate cu tehnică criminalistică

Recent, în cadrul unui program de cooperare, IPJ Iași a lansat altă licitație pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București).

Prima societate este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 78,4 milioane lei, profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane lei, cu un număr de 132 de angajați. A doua societate este condusă de doi asociați: Dan și Ruxandra Ionescu. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei, profit de 1,2 milioane lei, datorii de 1,7 milioane lei și un număr de 16 angajați. Achiziția este necesară pentru îmbunătățirea activităților de la Biroul de Investigare Tehnico – Știintifică a Locului Faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`