Prima pagină » Economic Local » Polițiștii din comuna ieșeană Todirești vor lucra în containere! Extinderea va costa 20.000 de euro!
Polițiștii din comuna ieșeană Todirești vor lucra în containere! Extinderea va costa 20.000 de euro!

Polițiștii din comuna ieșeană Todirești vor lucra în containere! Extinderea va costa 20.000 de euro!

25 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

IPJ Iași organizează noi licitații. Postul de Poliție din comuna Todirești va fi extins cu un ansamblu format din trei containere. Procedura va fi organizată la începutul lunii iulie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai scăzut

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași anunță noi achiziții. Pe data de 1 iulie 2021, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru un ansamblu modular format din trei containere metalice pentru extinderea Postului de Poliție din comuna Todirești, județul Iași. Valoarea estimată a contractului este de 100.840 de lei, fără TVA, adică aproape 20.000 de euro.

„În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași își desfășoară activitatea sediile de poliție din mediu rural, respectiv secții de poliție rurale și posturi de poliție. Dotarea cu un ansamblu modular realizat din trei containere metalice a Postului de Poliție Rurală Todirești, în anul 2021, are ca scop crearea unor condiții proprii de lucru pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestora, luând în considerare faptul că, în imobilul aflat în administrarea IPJ Iași, din această localitate, este edificată o construcție foarte veche, ce nu corespunde exigențelor privitoare la rezistență și stabilitate, a cărei repunere în siguranță de exploatare necesită cheltuieli foarte mari, nerealizabile din punct de vedere economic la această dată”, se arată în caietul de sarcini.

Noul Post de Poliție din județul Iași va fi conectat la utilități

Firma care va furniza containerele va suporta cheltuielile legate de transport.

„Produsul este considerat livrat când toate activitățile din cadrul contractului au fost realizate și toate componentele din inventarul completului sunt puse în funcțiune și acceptate de autoritatea / entitatea contractantă. Produsul (ansamblu modular realizat din trei containere metalice) va fi instalat la sediul Postului de Poliție Todirești, județul Iași, va fi asigurată racordarea, în vederea execuției probelor de funcționare, a ansamblului modular la rețelele de utilități (apă, canal, energie electrică) existente în incinta imobilului. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se mai arată în documentația procedurii.

O licitație asemănătoare a fost demarată și pentru Postul de Poliție din comuna Cristești.

Poliția ieșeană a primit două oferte pentru furnizarea autolaboratoarelor de criminalistică

Totodată, IPJ Iași a lansat o altă licitație pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 de lei, fără TVA, adică aproximativ 60.000 de euro. Achiziția este necesară pentru îmbunătățirea activităților de la Biroul de Investigare Tehnico-Știintifică a Locului Faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Iași.

La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București). Prima societate este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 78,4 milioane de lei, cu un profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane de lei, cu 132 de angajați. A doua societate este condusă de doi asociați: Dan și Ruxandra Ionescu. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 12,6 milioane de lei, un profit de 1,2 milioane de lei, datorii de 1,7 milioane de lei și un număr de 16 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *