Prima pagină » Local » Polițiștii de la Rutieră au împărțit sute de amenzi în urma unor controale ample. Mai mulți șoferi din Iași au rămas fără permise
Polițiștii de la Rutieră au împărțit sute de amenzi în urma unor controale ample. Mai mulți șoferi din Iași au rămas fără permise

Polițiștii de la Rutieră au împărțit sute de amenzi în urma unor controale ample. Mai mulți șoferi din Iași au rămas fără permise

01 sept. 2021, 02:00,
Dragos Savin, în Local

Oamenii legii din Iași au desfășurat mai multe acțiuni de control. Astfel, au fost împărțite mai multe sancțiuni contravenționale. În urma neregulilor constatate, au fost date 450 de amenzi, dintre care 32 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, 21 pentru abateri săvârșite de pietoni, 13 pentru neacordarea de prioritate de trecere vehiculelor, 3 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 381 pentru alte abateri

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe acțiuni de control în diverse zone din județ. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră a participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. În urma neregulilor constatate, au fost date 450 de amenzi, dintre care 32 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, 21 pentru abateri săvârșite de pietoni,13 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor, 3 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 381 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost reținute 77 de permise de conducere. Astfel, un bărbat de 48 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea”, dintr-o intersecție și nu a acordat prioritate de trecere unui vehicul care avea acest drept.

Amenzi împărțite de polițiștii ieșeni pentru diferite nereguli constatate

Totodată, un tânăr de 24 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire” dintr-o intersecție și nu a acordat prioritate de trecere unui vehicul care avea acest drept. Mai mult, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au verificat semnalizarea rutieră și legalitatea restricțiilor instituite în trafic, pe raza municipiului Iași.
În urma neregulilor constatate, patru societăți au fost amendate. Executantul unor lucrări pe o stradă din municipiul Iași a fost sancționat contravențional deoarece perimetrul restricționat nu era semnalizat corespunzător. Executantul unor lucrări de înlocuire a unor conducte, pe raza municipiului Iași, a fost sancționat contravențional deoarece erau depozitate țevi și conducte pe trotuar, fiind blocată circulația pietonilor.

S-a ales cu dosar penal după ce a urcat băut la volan

Zilele trecute, agenții din cadrul Secției I de Poliție au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu are permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă. Și polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au prins un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Valea Seacă, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *