Prima pagină » Local » Polițiștii de frontieră ieșeni au prins o minoră la volanul unui autoturism

Polițiștii de frontieră ieșeni au prins o minoră la volanul unui autoturism

25 sept. 2020, 12:30,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au demarat cercetări în ceea ce privește un bărbat care încredinţase autoturismul unei minore pentru a-l conduce.

În data de 25 septembrie 2020, în jurul orei 02.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi a oprit în trafic, pentru control, pe drumul național DN 24C, între localităţile de frontieră Luceni – Victoria, un autoturism înmatriculat în statul român. La volan se afla o minoră de 17 ani.

„Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, constatând că aceasta este o minoră în vârstă de 17, cetăţean român. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că mijlocul de transport aparţine cetăţeanului român N.A., în vârstă de 26 ani, aflat pe scaunul din dreapta faţă în autoturism.”, a declarat purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de politie Denis Lazăr.

În consecință, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Ansamblu auto neînmatriculat, condus de un bărbat care nu avea numere de înmatriculare și permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi efectuează în aceste momente cercetări pe numele unui bărbat care a fost depistat în trafic conducând, deşi nu avea permis, un ansamblu auto fără număr de înmatriculare sau înregistrare.

Ieri, 24 septembrie 2020, după amiază, forțele de ordine de la Punctul de Frontieră Iași au oprit la control un bărbat de 37 de ani. Acesta conducea un ansamblu auto format dintr-un tractor și o remorcă. Ieșeanul nu poseda permis de conducere pentru ansamblul ce-l conducea, dar nici numere de înmatriculare.

„În data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 13.20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Iaşi – I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe direcţia localității de frontieră Bosia, un ansamblu rutier, format dintr-un tractor și o remorcă, condus de un ieşean în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că ansamblul în cauză nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare sau înregistrare. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că atât tractorul cât şi remorca nu figurează ca fiind înregistrate sau înmatriculate, iar bărbatul nu posedă permis de conducere.”, a declarat sursa citată.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *