Prima pagină » Economic Local » Polițiștii de frontieră din Iași vor primi echipamente de protecție! Valoarea contractul este de 130.000 de euro
Polițiștii de frontieră din Iași vor primi echipamente de protecție! Valoarea contractul este de 130.000 de euro

Polițiștii de frontieră din Iași vor primi echipamente de protecție! Valoarea contractul este de 130.000 de euro

09 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Două loturi de costume pentru vară – iarnă vor fi achiziționate de Poliția de Frontieră Iași. Licitația este programată la finalul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord – cadru

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași anunță noi achiziții în cadrul programului anual. Astfel, pe data de 27.09.2021 este programată licitația privind achiziția mai multor echipamente de protecție pentru sezoanele vară – iarnă. Valoarea estimată a contractului este de 637.000 lei fără TVA, aproape 130.000 de euro. Costumele trebuie să respecte 4 tipuri de talie: 186 – 195 cm, 179 – 185 cm, 173 – 178 cm, 166 – 172 cm.

„Producătorul se va asigura că toate materialele introduse în procesul de fabricație au calitatea impusă de cerințele tehnice și garantează că nu au fost efecte nocive asupra organismului uman. Toate materialele auxiliare trebuie să aibă caracteristicile tehnice referitoare la modificările dimensionale la spălat compatibile cu cele ale materiilor prime de bază. Pentru a dovedi confirmarea materiilor de bază, auxiliarelor și accesorii, se vor depune buletine de analiză pentru materiile de bază, auxiliare și accesorii utilizate la confecționarea acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul pentru polițiștii de frontieră

Procedura a fost împărțită în 2 loturi: 650 de costume de iarnă și 650 de costume de vară. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord – cadru.

„Costumul de protecție pentru iarnă se realizează din țesătură cu o compoziție fibroasă, tratată hidrofob și se compune din bluză și pantalon, dublat cu material nețesut termoizolant matlasat pe țesătură polyester, care este detașabilă. Pe mâneca stângă a bluzei se aplică ecusonul scut și cel semicircular specific Poliției de Frontieră. Costumul este confecționat din țesătură de culoare bleumarin. Bluza se încheie în față cu un fermoar detașabil (cu dinți spiralați și cu un cursor la capăt)”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de furnzori. Autoritatea contractantă a finalizat și procedura pentru achiziția unei ambarcațiuni.

Poliția de Frontieră a încheiat un contract și pentru construirea unui nou sediu

Recent, Poliția de Frontieră a finalizat și licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție) în comuna Tomești, din județul Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 de lei fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului Traian, din centrul Iașului. Proiectul de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțare de P+2. Poliția de Frontieră a pus la dispoziție și un contract pentru service auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *