Pachetele cu mâncare de Crăciun trimise românilor plecați la muncă în străinătate de rudele rămase în țară sunt verificate la sânge de grănicerii austrieci. Multe dintre genți conțin produse alimentare preparate în casă, neambalate, iar acestea nu trec mereu de vigilența vameșilor străini.
Românii le trimit rudelor plecate în străinătate pachete generoase pe care le încarcă pe microbuze și le trimit în Franța, Spania, Anglia și în multe ţări pe unde sătmărenii s-au acomodat.
Cel mai adesea, românii le trimit rudelor din străinătate în această perioadă cârnați, tobă, carne tocată, șnițele, murături, dar şi băuturi cum sunt pălinca și vinul de casă, cu toate că transportul acestor produse peste graniță este contrar legii.
Acest lucru îl știu și polițiștii de frontieră austrieci, care în această perioadă se activează mai puternic decât altădată și iau la controlat bagajele microbuzelor, în căutarea produselor interzise.
Nu de puține ori s-a întâmplat ca pachetele cu alimente de Crăciun trimise românilor din străinătate să nu mai ajungă la destinatar, ci sa fie confiscate la intrare în Austria, potrivit obiectiv-sm.ro.
Cât costă meniul pentru masa de Revelion în 2023
Într-o altă ordine de idei, odată cu apropierea Revelionului, mulți oameni se gândesc la modalități cât mai plăcute și distractive pentru a sărbători trecerea dintre ani. Caviar, ruladă de cerb și mangaliță cu garnitură de afine murate în oțet, dar și multe alte preparate gustoase.
Asta au pregătit restaurantele fine dining din București pentru noaptea de Revelion.
Meniurile de degustare sunt tot mai căutate și în România, la fel ca în restaurante celebre din străinătate.
Însă pentru o astfel de experiență trebuie să scoateți din buzunar nu mai puțin de 1.200 de lei de persoană.
O altă alternativa mai ieftina este mâncarea tradițională comandata pentru cei care petrec sărbătorile acasă. Meniul complet costă câteva sute de lei.
Un restaurant din București are un meniu de degustare pentru masa de Revelion din șase feluri sofisticate.
Conceptul de fine dining este nou în România, dar românii sunt tot mai interesați de astfel de experiențe culinare, mai ales dacă vor să aibă parte de ceva diferit în noaptea dintre ani.
1.200 de lei costă meniul, iar clienții primesc din partea casei și vin care merge perfect cu fiecare preparat în parte.
„Un meniu de degustare e un calapod pe care poți lucra mai bine ca bucătar, oamenii sunt curioși, și se pretează pentru amatorii de mâncare bună”, a spus bucătarul chef Vlad Pădurescu.
Cei care vor sa plătească mai puțin și nici nu vor sa gătească, comandă sarmale, fripturi și platouri tradiționale acasă. Prețurile pornesc de la 250 de lei.
„Gândiți-vă că noi facem în cantitate foarte mare și ce iese, are alt gust”, a spus Alex Negoiță, chef bucătar.
Anul acesta sunt tot mai căutate și meniurile pentru vegetarieni.
La restaurantele clasice, prețurile pentru meniurile de revelion pornesc de la 600 de lei și pot depăși ușor suma de 1000 de lei.
Ori cauta imigrantii ilegali de care ne tot acuza ori se pisa pe noi si se razbuna , tin sa ne arate cine este stapinul si cine sluga