Prima pagină » National » Polițiștii de frontieră au prins în trafic un bărbat băut, în județul Galați

Polițiștii de frontieră au prins în trafic un bărbat băut, în județul Galați

11 nov. 2020, 10:33,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești și Fălciu au prins, în urma unor controale, un bărbat care se afla băut la volanul unui autoturism, respectiv un conducător auto ce tracta o remorcă fără a fi înmatriculată.

Ieri, 10 noiembrie 2020, spre miezul nopții, autoritățile de la Frontiera Foltești au descoperit în trafic un bărbat din județul Galați, care se afla băut la volanul unui Citroen. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, emana halenă alcoolică, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Băleni, județul Galați, un autoturism marca Citroen, înmatriculat în România, condus de gălățeanul N.D., în vârstă de 47 de ani.

La control, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, rezultând o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Foltești, inspector de poliție Mădălina Carp.

Transportat la spital pentru a i se preleva probe biologice

Forțele de ordine l-au transportat la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor pe bărbat. Acestuia i s-au prelevat probe biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool din sânge. Individul a explicat că se deplasa către mama sa pentru a-i acorda îngrijiri. În aceste momente se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că se deplasa către locuința mamei sale pentru a-i acorda ajutor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea reținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”, conform sursei citate.

Bărbat prins tractând o remorcă fără numere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au demarat cercetări cu privire la cazul unui individ ce a fost prins, în trafic, tractând o remorcă fără numere. În urma controlului, forțele de ordine au constatat că individul, în vârstă de 47 de ani, conducea un ansamblu rutier fără a fi înmatriculate.

„În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Blăgești, un ansamblu rutier format dintr-un utilaj agricol și o remorcă, condus de cetăţeanul român C.E., în vârstă de 47 ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că vehiculele nu au aplicate plăcuțe de înmatriculare. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că utilajul agricol este înregistrat la primăria comunei Blăgești, dar remorca nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculată sau înregistrată”, potrivit purtătorului de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

În urma protocolului de control, bărbatul a menționat că utilizează extrem de rar remorca şi nu a crezut de cuviință că este oportun şi nici nu se justifică cheltuielile necesare înmatriculării acesteia.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, conform sursei citate.

Tot mai multe infracțiuni sunt descoperite la punctele de frontieră din țară. Printre ultimele nereguli constatate pot fi enumerate fals material în înscrisuri oficiale și contrabandă cu țigări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *