Prima pagină » National » Polițiștii de Frontieră au descoperit într-un TIR haine contrafăcute în valoare de un milion de euro

Polițiștii de Frontieră au descoperit într-un TIR haine contrafăcute în valoare de un milion de euro

14 iun. 2021, 13:22,
Alexandru Ifrim în National

Oamenii legii au oprit un TIR care avea în el peste 13.000 de haine cu etichete ale unor mărci foarte cunoscute, iar dacă acestea ar fi fost puse la vânzare ar fi valorat în jude de un milion de euro. Acestea au fost oprite la graniţa de către poliţiştii de frontieră. Aceştia au oprit TIR-ul care aducea marfa din Turcia deoarece aveau suspiciuni în privinţa mărfii contrafăcute.

Poliţia de Frontieră a descoperit luni, 14 iunie 2021, într-un automarfar venit din Turcia mai multe haine care imitau modelele unor firme celebre. TIR-ul care era înmatriculat în România, era condus de către un roman în vârstă de 50 de ani, acesta fiind oprit sâmbăta în Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă. Marfă care era adusă din Turcia trebuia să ajungă la o firmă din România.

Deoarece oamenii legii aveau suspiciuni în privinţa mărfii aceştia au trimis TIR-ul la rampa de control din Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru un control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali. Astfel exchipa a descoperit 13.289 de articole vestimentare care aveau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate pentru cercetări. Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

O parfumerie cunoscută din Iaşi acuzată că vinde produse contrafăcute

Într-un cunoscut centru comercial din Iaşi este prezentă o situaţie incredibilă, o parfumerie celebra din oraş este acuzată că ar vând produse contrafăcute. Bianca Hurubaș, de profesie medic veterinar, a vrut să-i facă partenerului de viață un cadou pentru ziua de naștere. Pe data de 02-11-2020 aceasta a vizitat magazinul Douglas, unde a achiziţionat un parfum marca Bleu de Chanel. În ciuda unor indicii care arătau că produsul nu este conform, a achitat aproximativ 500 de lei. Când a ajuns acasă, dezamăgirea a fost mare.

„M-am prezentat împreună cu o prietenă în magazinul Douglas, cu gândul de acasă de a achiziționa parfumul Bleu de Chanel, pe care prietenul meu îl are deja, dar e terminat, vrând să îi fac un cadou de ziua lui. Ajung în magazin, o domnișoară amabilă mă îndruma la raft unde se afla această gamă, neavând tester pentru acest tip de parfum, în condițiile în care celelalte parfumuri de la raft prezentau tester. Trec cu vederea lipsa testerului, știam cum miroase și mai ales cum persistă. Ajunsă acasă, oferindu-i cadoul și desfăcându-l, observ că aroma parfumului cumpărat nu coincide cu aroma celui avut. Și nu e vorba numai de aromă, cât și de persistență. Cel nou ținea foarte puțin. Parfumul achiziționat a fost pus la raft cu 615 lei, 100 ml, am beneficiat și de o reducere de 20 la sută, preț total 492 lei. Mă așteptam ca la suma asta de bani să am un parfum original, nu unul care nu persistă. Pe spatele parfumului există un cod, am introdus codul pe un site special de verificare a originalității produsului și mi-a apărut ca fiind fake”, a povesti tânăra de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *