Prima pagină » National » Poliţiştii au primit un apel la 112 prin care se anunţa că un sucevean s-a urcat beat la volan. Incredibil cine a fost apelantul
Poliţiştii au primit un apel la 112 prin care se anunţa că un sucevean s-a urcat beat la volan. Incredibil cine a fost apelantul

Poliţiştii au primit un apel la 112 prin care se anunţa că un sucevean s-a urcat beat la volan. Incredibil cine a fost apelantul

15 iun. 2022, 15:06,
BZI.ro, în National

Un sucevean care s-a urcat luni noapte, 13 iunie, beat la volan după ce s-a certat cu părinții, a sunat la 112 și a cerut să fie oprit de către un echipaj de poliție. Apelul care suna iniţial ca o glumă s-a dovedit a fi cât se poate de real în scurt timp.

Un sucevean s-a urcat beat la volan şi a sunat la 112

Un echipaj al Poliției Rutiere din Rădăuți a fost solicitat să intervină luni seară, 13 iunie, la ora 23:00, după apelul neobișnuit la 112 prin care era anunţat că un conducător auto s-a urcat beat la volan. Polițiștii suceveni l-au găsit pe șofer exact în locul indicat de acesta, adică în fața unui bar din Solca.

Astfel a fost identificat Gabriel U., de 23 de ani, din comună Botoșana, care le-a povestit polițiștilor că s-a certat cu părinții și, de nervi, s-a urcat la volanul BMW-ului său și s-a dus la cel mai apropiat bar unde a băut, după care s-a suit din nou la volan și a condus până în Solca, de unde a sunat la 112.

Tânărul sucevean a fost găsit la volan, cu luminile de avarii pornite, în locul pe care îl indicase prin apelul la numărul unic de urgenţă 112. Acesta a fost testat la fața locului cu etilotestul, rezultând valoarea de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat şi ulterior a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Gabriel U. are acum dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

Aproximativ o sută de permise reținute într-o săptămână în Iași

Într-un context asemănător, amintim performanța poliției ieșene prin care a reușit în doar o săptămână să rețină peste 90 de permise de conducere. Vor fi mai mulți pietoni în Iași pentru o perioadă, după ce IPJ Iași a lăsat fără permise 93 de persoane. Toți cei care vor deveni pietoni au fost surprinși încălcând legile rutiere în județul Iași. Polițiștii din cadrul IPJ Iași organizează periodic controale ce sunt menite să identifice șoferii ce nu respectă legislația.

“În perioada 7-13 martie 2022, agenţii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic şi prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 885 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 304 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 11 pentru depăşiri neregulamentare şi 570 pentru alte abateri”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pe lângă sancțiunile menționate, 93 de permise au fost reținute de către polițiștii ieșeni, cele mai multe pentru depășirea limitei legale de viteză. Doar 11 permise au fost reținute pentru depășiri neregulamentare în trafic și 35 de permise au fost reținute pentru alte abateri, precum consumul de alcool la volan. Alte sancțiuni aplicate de polițiști sunt îndreptate către șoferii ce nu au asigurare RCA sau nu au un vehicul ce respectă normele minime de funcționare care sunt prevăzute prin lege. Astfel, au fost ridicate 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, amintim de cazul recent în care poliţiştii au primit un apel la 112 prin care se anunţa că un sucevean s-a urcat beat la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *