Prima pagină » Actualitate » Poliţiştii au început să fie folosiţi pe post de hamali! Cară mobilă de la sediul IPJ Neamţ
Poliţiştii au început să fie folosiţi pe post de hamali! Cară mobilă de la sediul IPJ Neamţ

Poliţiştii au început să fie folosiţi pe post de hamali! Cară mobilă de la sediul IPJ Neamţ

21 iun. 2021, 12:27,
George Cristian în Actualitate

Poliţia Română se află, de ceva timp, în centrul unui scandal aparent fără ieşire. De la zecile de poliţişti care sunt sub anchete sub aspectul unor infracţiuni de corupţie până la oamenii care sunt bătuţi chiar de fată cu oamenii legii. Aşadar, de această dată scandalul a izbucnit la IPJ Neamţ unde un lider sindical susţine că oamenii legii sunt folosiţi pe post de hamali Aceştia cară mobilă de la sediul poliţiei.

Totul a început în momentul în care IPJ Neamț a decis să îşi mute actualul sediu. Aşadar, pentru a face câteva economii, oamenii legii au fost puşi de superiori să care documente, mobilă şi alte lucruri. Președintele sindicatului ” Diamantul” a scos la iveală acest lucru.

Poliţiştii din Neamț sunt puşi să care mobilă şi documentele din sediul IPJ

Conform declaraţiilor făcute de comisarul Vitalie Josanu, șeful sindicatului de poliţie ” Diamant”, poliţiştii din Neamţ sunt umiliţi de superiori în momentul în care aceştia i-a pus să care mobilierul şi documentele din vechiul sediu.

„O mână de împuterniciți, ce se cred stăpâni pe moșie, a decis că eliberarea sediului IPJ Neamț (pentru reparații) să se facă folosind polițiștii pe post de hamali. Astfel au gândit ei că fac economii la buget, cât despre oameni… >. Zis și făcut: cum mai toate structurile sunt conduse de împuterniciți, a început întrecerea socialistă, în format stahanovist. Unul singur s-a trezit să ridice două degete în toată adunarea și a devenit ținta de referință și ironii din partea structurii superioare de management, împuternicită și ea.

Așadar, primii care au răspuns la apel cei de la Cazier, mobilizați în zi de weekend (plătiți cu ore suplimentare, zic unii, alții că au fost mobilizați “pro bono” – obligat). Aceștia au căutat unitate de transport, apoi au pus mână de la mână pentru plata șoferului și au început marea debarasare. Toți până la unul, inclusiv doamne însărcinate au răspuns la apelul de unitate și solidaritate transmis de Conducere prin gura împuternicitului la șefia serviciului …

Exemplul luminos a fost urmat, pe același model, mintenaș de Serviciul Criminalistic. Or mai fi fost cârcotași, dar luați de val s-au executat cu zâmbetul pe buze. În consecință, pentru că nimeni nu și-a bătut capul să lămurească un set de probleme generate, am ticluit un set de întrebări. Nu de alta, dar dacă tot suntem chemați să scuipăm în palme și să punem umărul la … rezolvarea problemelor care neliniștesc structura de management, măcar să fim informați și preveniți. Firesc, pentru o asemenea clacă, deja începută, într-o instituție respectabilă, cu atâtea planificări, instruiri și analize de risc pentru toate mărunțișurile, inclusiv cu reguli de coborâtul scărilor, instituție cu ordine clară în hârtii și în cap, ne-am fi așteptat să avem deja răspunsurile în mai puțin de 10 zile.

Spre dezamăgirea noastră, întrebările noastre simple au devenit pentru truditorii de la Cabinet o > … atât de complexă, încât au prelungit termenul cu 30 de zile. Între timp, mai sunt fix 13 zile calendaristice până când sediul IPJ Neamț trebuie eliberat, conform contractului”, spune comisarul Josanu.

Poliţiştii din România sunt în centrul a mai multor scandaluri

Pare că de cel puţin un an, în România se fac publice tot mai multe scandaluri în care sunt prinşi diverşi poliţişti. Vorbim despre scandalul poliţiştilor corupţi de la Serviciul Rutier Suceava sau de poliţiştii spăgari din Sibiu. Cei din urmă aveau obiceiul de a ierta şoferii care erau prinşi încălcând anumite reguli rutiere în schimbul unor donaţii pe care oamenii le făceau către echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

Un caz mai recent s-a produs în Timişoara unde mai mulţi poliţişti au fost reţinuţi de DNA după ce aceştia încasau mai multe sume de bani în mod ilicit pentru a facilita obţinerea unor înmatriculări a unor autoturisme.

O altă faptă reprobabilă s-a produs în Buzău unde, conform filmării apărute în spaţiul public, un activist a fost pur şi simplu bătut de mai multe persoane. Acţiunea s-a produs chiar în fața oamenilor legii care au asistat neputincioşi în fața violentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *