Prima pagină » Local » Polițiștii au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși încălcând legea
Polițiștii au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși încălcând legea

Polițiștii au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși încălcând legea

02 mai 2023, 02:00,
Dragoș SAVIN în Local

Polițiștii au efectuat mai multe controale pe raza județului Iași. În urma acestora, șoferii s-au ales cu dosare penale

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași împreună cu lucrători din cadrul R.A.R. Iași au organizat şi desfășurat o acțiune, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6 defecțiuni la sistemul de iluminare, 2 pentru alte defecțiuni tehnice, iar 23 pentru alte abateri. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 11.310 lei.

Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere. Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani a condus un auto pe raza mun. Iași, având defecțiuni la sistemul de iluminare. Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi permisul de conducere. Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au identificat un auto, pe raza localității Scobinți, condus de un bărbat de 33 de ani, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Astfel, întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale

Zilele trecute, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un tânăr din Republica Moldova, care conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Budăi. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar avea permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar cercetările continuă.

Polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control un bărbat din municipiul Pașcani, care conducea un autoturism pe DJ 208, pe raza comunei Valea Seacă. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă. Controalele polițiștilor vor continua și în perioada următoare. Cert este că mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *