Prima pagină » Local » Polițiștii au făcut controale în mai multe zone din județ. Iată ce au căutat
Polițiștii au făcut controale în mai multe zone din județ. Iată ce au căutat

Polițiștii au făcut controale în mai multe zone din județ. Iată ce au căutat

17 oct. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii ieșeni au desfășurat acțiuni de control pe raza județului. În urma acestora au fost deschise mai multe dosare penale. De asemenea, unii șoferi au rămas fără permisele de conducere

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul Rutier au organizat şi executat acţiuni punctuale atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, privind combaterea distragerii atenţiei în trafic, respectiv utilizarea telefonului mobil fără sistem „mâini libere” şi nepurtarea centurii de siguranţă.

Cu această ocazie au fost verificate 454 de autovehicule, au fost aplicate 293 de sancțiuni contravenționale, dintre care 143 pentru utilizarea telefonului mobil și 150 pentru nepurtarea centurii de siguranță. La data de 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Au fost efectuate 234 de testări alcoolscopice și au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora a fost de 3.915 lei. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare. Ulterior, pe 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acțiune, pe DN 28 D (varianta ocolitoare), pe linia constatării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare. Au fost legitimate 28 de persoane și au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului legale de viteză, iar 12 pentru alte abateri. Valoarea totală a acestora a fost de 19.865 de lei.

Controale în mai multe zone din județ

De exemplu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 53 de ani, ce se deplasa în municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău – Compartimentul Rutier au organizat şi executat o acțiune pe raza de competență, privind combaterea nerespectării regimului legal de viteză. Au fost legitimate 125 de persoane, au fost verificate 121 de autovehicule și au fost efectuate 35 de testări alcoolscopice.

De asemenea, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 51.620 de lei. Au fost reținute 37 de permise de conducere. În perioada următoare, polițiștii vor fi prezenți în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024