Prima pagină » Local » Polițiștii au discutat cu elevii despre articolele pirotehnice
Polițiștii au discutat cu elevii despre articolele pirotehnice

Polițiștii au discutat cu elevii despre articolele pirotehnice

04 dec. 2019, 04:00,
Dragos Savin în Local

În cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”, din municipiul Iași. În cadrul activităților au fost prezentate recomandări utile pentru siguranță în mediul online și măsuri ce ar trebui respectate de elevi pentru a evita victimizarea.

Totodată, au fost desfășurate activități în cadrul Planului de Acțiune „Foc de Artificii” pentru perioada sărbătorilor de iarnă 2019/2020, fiind oferite informații privind regimul legal de comercializare, utilizare și deținere a materialelor pirotehnice, categoriile de materiale pirotehnice ce pot fi folosite și condițiile, pentru a se evita victimizarea. Elevii au fost încurajați să dezvolte un comportament responsabil și să aibă o relație deschisă cu părinții, să apeleze la sfatul acestora și al cadrelor didactice, atunci când se află în situații dificile. La activități au participat 40 de elevi și două cadre didactice.

Despre droguri

În cadrul Programul de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, polițiștii din cadrul Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat două activități preventive, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturza”, din municipiul Iași. În cadrul Proiectului S.P.I.C.E, polițiștii au prezentat efectele consumului de substanțe psihoactive și riscurile asociate consumului acestora.

De asemenea, au fost expuse principalele măsuri ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranța personală și a bunurilor. Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv și a îmbinat problematica preventivă cu situații concrete, informațiile și mesajele transmise fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. În cadrul Programului de prevenire a violenței domestice și a campaniei „Spune nu violenței domestice!”, polițiștii au organizat o activitate tip dezbatere.

În cadrul activității, polițiștii au oferit informații despre cadrul legislativ care reglementează prevenirea și combaterea violenței domestice, formele de manifestare a violenței domestice și cauzele care generează acest fenomen. Totodată, au fost prezentate drepturile victimelor, instituțiile cărora se pot adresa victimele, informații privind implementarea ordinului provizoriu de protecție și a ordinului de protecție emis de către judecător. În cadrul activiăților desfășurate, polițiștii au oferit și informații privind regimul legal de comercializare, utilizare și deținere a materialelor pirotehnice, categoriile de materiale pirotehnice ce pot fi folosite și condițiile, pentru a se evita victimizarea. La activități au participat 170 de elevi și 7 cadre didactice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *