Prima pagină » Local » Polițiști din Iași, filmați în timp ce încalcă regulile de circulație! Cum au reacționat reprezentanții IPJ Iași – VIDEO

Polițiști din Iași, filmați în timp ce încalcă regulile de circulație! Cum au reacționat reprezentanții IPJ Iași – VIDEO

14 iul. 2022, 02:00, 7 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un ieșean l-a dat de gol pe un polițist bănuit că ar fi încălcat regulile de circulație. După ce camera de bord a șoferului a înregistrat gafa agentului, acesta a făcut publice imaginile, declanșând o întreagă discuție pe rețelele de socializare pe această temă. Întâmplarea s-a petrecut pe strada Păcurari, din municipiul Iași.

Conducătorul unei mașini ce aparține Ministerului Afacerilor Interne a fost filmat în timp ce ar fi încălcat regulile de circulație, în municipiul Iași. Imaginile făcute publice arată cum autoturismul Poliției, aflându-se pe strada Păcurari, depășește linia dublă continuă, fără a avea girofarurile aprinse, și virează la stânga, lucru ce nu ar fi permis, conform legislației rutiere în vigoare.

Polițist la volan, prins în timp ce încalcă regulile de circulație

Recent, pe strada Păcurari, din municipiul Iași, un șofer ieșean a surprins într-o filmare momentul în care conducătorul unei mașini de poliție nu ar fi ținut cont de regulile de circulație și ar fi avut o conduită rutieră necorespunzătoare. Acesta a fost surprins în timp ce, cu intenția de a vira la stânga, depășește linia dublă continuă, fără a porni semnalele luminoase și sonore care i-ar conferi acest drept, dacă ar fi în misiune.

Făcând filmarea publică pe rețelele de socializare, șoferul care a captat imaginile cu pricina a pornit o întreagă discuție între ieșeni, unii dintre ei fiind contrariați de gestul agentului de poliție. Întrebați despre această situație, reprezentanții IPJ Iași au transmis faptul că fac verificări pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.

„În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii și luarea măsurilor care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform legislației rutiere în vigoare, depășirea liniei duble continue reprezintă o contravenție și este sancționată conform legii. Rămâne de văzut dacă șoferul mașinii de poliție este, într-adevăr, vinovat de această faptă și dacă i se vor aplica sancțiunile specifice.

mai multe masini pe o strada

Un ieșean a spus adio șansei de a lua permisul după ce a atins o mașină parcată, de față cu examinatorul

Un ieșean a picat examenul auto, după ce ar fi zgâriat o mașină, cu polițistul de față

 mai multe masini pe o strada

Polițistul responsabil cu examinarea nu a reușit să evite greșeala făcută de candidat

În Iași, un ieșean a susținut examenul auto, însă a făcut o gafă de proporții care l-a costat scump. Candidatul de la proba practică a pierdut șansa de a obține permisul de conducere, după ce a atins o mașină parcată lângă trotuar, zgâriind-o.

În timp ce conducea pe o stradă îngustă, cu mașini parcate pe ambele sensuri, ieșeanul nu a reușit să se strecoare, fără probleme, printre autoturisme. Acesta a „agățat” mașina parcată pe partea dreaptă, de față cu polițistul supraveghetor. Din păcate, agentul nu a reușit să acționeze la timp ca să evite consecințele greșelii ieșeanului. Ulterior, polițistul a coborât ca să verifice dacă au fost produse pagube, iar apoi i-a spus examinatului să oprească în apropiere, pentru a nu bloca traficul.

Cei de la IPJ Iași au transmis că fac verificări pentru a constata cu exactitate ce s-a întâmplat și, eventual, pentru a lua măsuri.

„În acest caz, sunt efectuate verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Acum, un polițist este bănuit că ar fi încălcat regulile de circulație, deși ar fi trebuit să fie un exemplu pentru ceilalți participanți la trafic.

 

Comentarii
  • Abuzuri pe deplin!
    In P Roș la semaforul de la intersecția cu aleea rozelor orice ambulanță,masina de poliție,pompieri,jandarmierie,poliție de frontieră da drumul la sirenă și girofar pentru a depăși coloana și a trece pe roșu iar după ce a trecut in 25-35 metri le opresc!!!
    Abuzuri!!!!

  • pensionar man

    militia din minerva este ineficienta patruleaza doar odata pe zi cu masina si atunci se fac ca nu vad cersetorii cu copii mici in brate din zona rita ,bisnitarii din piata ,speculantii de flori ce isi pun marfa si ocupa trecerea pe trotuar ,betivii ce fac mizerie si galagie ,drogatii si alcoolistii din parcurile de copii etc

  • Da despre bătaia din secția rurala cand scriti ceva?! Că e prea groasă!

  • S-o caftit polițaii între ei pe la Ciurea?
    Di la și? Haoleu!!!

  • 1. Mergeti in parcarea de la Casa Studentilor, si zilnic, pe trecerea de pietoni, veti vedea masini ale politiei stationind pe trecerea de pietoni (!!!!!). Repet, zilnic, zeci de masini ale politiei care vin la Parchet, stationeaza pe trecererea de pietoni sau linga aceasta. 2. Pe str. Primaverii, aproape toate masinile de la Salvare, care vin din Tudor, vireaza la stinga spre garaj, inainte de trecerea de pietoni, acolo fiind linie continua. Normal, au linie intrerupta dupa trecerea de pietoni la 10 metri mai incolo. Dar nesimtitii, asa fac zi de zi si seara de seara si la fel si noaptea. Politia doarme. 3. Tot pe strada Primaverii, in fapta la Politie, e imaginea debandadei si a faptului ca politia nu face nimic. 4. La sectia 6 Politie de pe Sos. Nicolina, desi si marcaje in parcarea din fata sectiei, prostanii ignora legea si parcheaza de ani de zile fara a respecta marcajele. 5. In fiecare duminica, tot podul de la Selgros este plin de masini parcate de oamenii care merg la bazar. asa este de ani de zile si Politia nu face nimic. Va mai pot da si alte multe exemple.

  • Un cocalar cu camera a descoperit „apa calda”, iar frustratii delireaza in comentarii infantile. „Da’ ala de ce face?”

  • Un cocalar cu camera a descoperit „apa calda”, iar frustratii delireaza in comentarii infantile. „Da’ ala de ce face?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *