Prima pagină » International » Politician cunoscut pentru atitudinea lui anti-Zelensky, atacat cu vopsea în timpul unui miting de campanie

Politician cunoscut pentru atitudinea lui anti-Zelensky, atacat cu vopsea în timpul unui miting de campanie

30 aug. 2024, 23:00,
în International
Politician cunoscut pentru atitudinea lui anti-Zelensky, atacat cu vopsea în timpul unui miting de campanie

Un bărbat a aruncat cafea spre Sahra Wagenknecht, lidera unui partid de extremă-stânga, în timpul unui miting electoral desfășurat în landul Turingia, situat în estul Germaniei, conform relatărilor agenției dpa preluate de Agerpres.

Deși Wagenknecht a fost ușor stropită cu vopsea, a părăsit scena doar pentru scurt timp, până când situația a fost clarificată.

Forțele de securitate au reținut un suspect, iar poliția a anunțat că a început o anchetă pentru daune materiale și pentru atentat la imagine, fără a exclude posibilitatea unei motivații politice în spatele atacului.

Politician atacat cu vopsea în timpul unui miting electoral

Steffen Quasebarth, ofițerul de presă al Alianței Sahra Wagenknecht în Turingia, a declarat că lidera partidului a fost atinsă cu vopsea pe cap, gât și partea superioară a corpului, dar că, în ciuda acestui incident șocant, se simte bine. Quasebarth a adăugat că atacatorul a folosit o seringă medicală.

Joi, Wagenknecht a scris pe platforma online X, exprimându-și recunoștința pentru numeroasele mesaje de interes față de starea ei și a dat asigurări că nu are probleme de sănătate.

„Sunt bine. Sunt un pic șocată, dar nu vă faceți griji: nu vom fi intimidați!”, a declarat ea.

Politiciana a rupt legăturile cu fostul ei partid, Die Linke (Stânga), din cauza opiniilor ei populiste de extremă dreaptă privind imigrația și alte teme sensibile. Deși are vederi de stânga în chestiuni economice, ea a militat împotriva sprijinului militar german pentru Ucraina. Wagenknecht și-a înființat propriul partid în ianuarie acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *