Poliția Română a anunțat deschiderea unui concurs pentru ocuparea a 1.238 de posturi, dintre care 923 sunt pentru agenți, 68 pentru ofițeri de poliție, iar 247 pentru personal contractual, toate prin recrutare directă din sursă externă.
Înscrierile pentru aceste posturi sunt deschise până la data de 6 septembrie 2024, ora 16:00, inclusiv în zilele nelucrătoare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).
Poliția Română angajează peste 1.000 de persoane
Posturile disponibile acoperă diverse specializări, inclusiv 40 de poziții pentru agenți în acțiuni speciale, 46 pentru agenți în cazier judiciar, statistică și evidențe operative, 9 pentru ofițeri în cercetare și prevenirea criminalității, 27 pentru ofițeri și 41 pentru agenți în comunicații și informatică, și 6 poziții pentru personal contractual în aceeași specialitate. De asemenea, se caută 7 ofițeri în criminalistică, 17 agenți în financiar și 4 ofițeri în învățământ, alături de 12 poziții pentru personal contractual.
Alte posturi disponibile includ 13 ofițeri pentru investigarea criminalității economice, 52 de agenți în logistică și 122 de poziții pentru personal contractual, precum și alte locuri în diverse specialități, precum operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, psihosociologie, resurse umane, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat și transporturi.
Informații complete despre posturile disponibile, programul de înscriere, cerințele de participare și documentele necesare pot fi consultate pe portalul HUB de servicii publice, la adresa: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index.
Pentru posturile de polițiști, între 18 și 27 septembrie 2024 va avea loc proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice sau proba practică, acolo unde este necesar. Examenul scris, în format tip grilă, se va desfășura pe 5 octombrie 2024.
34.500 de locuri de muncă disponibile în România
În trimestrul al doilea al anului 2024, numărul locurilor de muncă disponibile în România a ajuns la 34.500, în scădere cu 500 față de trimestrul anterior, potrivit datelor furnizate de INS. Din totalul acestora, aproximativ 21% erau în sectorul public.
Rata locurilor de muncă vacante, adică proporția posturilor neocupate față de numărul total al locurilor de muncă, a fost de 0,67% în acest trimestru, înregistrând o scădere de 0,02 puncte procentuale față de trimestrul anterior. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul posturilor vacante a scăzut cu 4.900.
Cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante au fost raportate în domeniile producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (1,54%), activităților de spectacole, culturale și recreative (1,41%), precum și în sectorul intermedierilor financiare și al asigurărilor (1,24%).
Aproximativ 24% din locurile de muncă vacante s-au concentrat în industria prelucrătoare, unde erau disponibile 8.200 de posturi, cu o rată de 0,75%.
În sectorul bugetar, care reprezenta 21% din totalul locurilor vacante, au fost disponibile 3.300 de posturi în administrația publică, 3.200 în sănătate și asistență socială și 900 în educație.
meletia angajeaza maimute cat mai proaste corupte sa bata cat mai bine oile naive !