Prima pagină » Local » Poliția Locală Iași cumpără peste 13 tone de combustibil pentru autoturismele din dotare

Poliția Locală Iași cumpără peste 13 tone de combustibil pentru autoturismele din dotare

04 sept. 2024, 12:21,
George Cristian în Local

Într-o licitație publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Poliția Locală Iași cumpără peste 13 tone de combustibil pentru autoturismele din dotare. Valoarea investiției depășește suma de peste 84.000 de lei, pentru o perioadă de 3 luni.

Nu este singura instituție ieșeană care a lansat o astfel de licitație. Vă aducem aminte faptul că și CFR Iași a decis să cumpere 30 de tone de motorină în valoare totală de peste 225.000 de lei.

Poliția Locală Iași cumpără peste 13 tone de combustibil pentru autoturismele din dotare

În licitația publică urcată pe SEAP se arată necesitatea de achiziționare a peste 13 tone de combustibil pentru autoturismele aflate în dotarea Poliției Locale Iași. În caietul de sarcini se menționează faptul că sunt câteva date tehnice pe care cei care vor să obțină contractul de achiziție trebuie să le respecte:

”Prezentul caiet de sarcini definește cerințele impuse de Poliția Locală Iași pentru achiziționarea de carburanți, la valoarea estimată de 84.033,61 lei fără TVA, pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, dar nu mai mult de 1,5 luni. Caietul de sarcini face parte integrantă din documentația de atribuire și constituie ansamblul cerințelor pe baza cărora se elaborează de către fiecare ofertant propunerea tehnică.

Cerințele impuse vor fi considerate ca fiind minimale. În acest sens, orice ofertă prezentată care se abate de la prevederile prezentului caiet de sarcini va fi luată în considerare, dar numai în măsura în care propunerea tehnică presupune asigurarea unui nivel calitativ superior cerințelor minimale din caietul de sarcini.” se arată în caietul de sarcini urcat pe platformă.

Caietul de sarcini se referă la achiziționarea a două tipuri de carburant: benzină fără plumb și motorină euro diesel. Se estimează o cantitate de 1.104 litri de benzină, cu o valoare de 6.722,68 lei fără TVA, și 12.724 litri de motorină, în valoare de 77.310,93 lei fără TVA.

Aceste combustibili vor fi folosiți pentru alimentarea motoarelor vehiculelor din parcul auto al Poliției Locale Iași. Benzina trebuie să îndeplinească anumite condiții de calitate minimă, inclusiv un conținut maxim de plumb de 5 mg/l și o cifră octanică minimă de 95. Motorina euro diesel are specificații tehnice stricte, cum ar fi o cifră cetanică minimă de 51 și un conținut de apă maxim de 200 mg/kg.

Poliția Locală Iași achiziționează 3 autoturisme hibrid benzină

Poliția Locală Iași a inițiat o licitație publică pentru achiziționarea a trei autoturisme, cu o valoare totală estimată de peste 300.000 de lei. Cerințele specifice includ faptul că toate autoturismele trebuie să fie noi și să funcționeze pe baza unui sistem hibrid pe benzină. Din cele trei vehicule solicitate, două trebuie să fie echipate cu dotări speciale, conform detaliilor din caietul de sarcini, în timp ce al treilea autoturism trebuie să fie fără dotări speciale.

Aceste achiziții fac parte din programul național de stimulare a înnoirii parcului auto pentru perioada 2020-2024, cunoscut sub numele de programul „Rabla”. Conform ghidului de finanțare aprobat prin ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 324/2020, Poliția Locală Iași beneficiază de o subvenție nerambursabilă de 51.000 lei din acest program. Valoarea totală estimată pentru achiziția celor trei autoturisme este de 381.000 lei cu TVA, din care 330.000 lei sunt acoperiți din bugetul instituției, iar restul de 51.000 lei provin din finanțarea oferită de programul Rabla Clasic.

În caietul de sarcini se specifică, de asemenea, că cele trei autoturisme trebuie să beneficieze de o garanție de 24 de luni sau 100.000 de kilometri. Două dintre acestea trebuie să fie echipate cu sistem de avertizare optico-acustică. Poliția Locală Iași cumpără peste 13 tone de combustibil, combustibil care ar putea fi folosit și la cele 3 noi autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`