Prima pagină » Local » Poliția Locală Iași achiziționează 3 autoturisme în valoare totală de peste 300.000 de lei. Vor fi hibrid benzină

Poliția Locală Iași achiziționează 3 autoturisme în valoare totală de peste 300.000 de lei. Vor fi hibrid benzină

18 iun. 2024, 10:28,
George Cristian în Local

Poliția Locală Iași a lansat în licitație publică achiziționarea a 3 autoturisme în valoare totală de peste 300.000 de lei. Printre cerințe regăsim faptul că autoturismele trebuie să fie noi și să fie hibrid benzină.

Poliția Locală Iași a lansat în urmă cu câteva luni o licitație pentru serviciile de pensiune pentru cei 10 cai din dotare. Proiectul avea o valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

Poliția Locală Iași achiziționează 3 autoturisme hibrid benzină

Poliția Locală este subordonată Primăriei Municipiului Iași și are atribuții in domeniul liniștii publice. Achiziția celor trei autoturisme este generată de necesitatea reînoirii parcului auto al instituției în cadrul Programului de stimulare a înoirii Parcului auto național 2020-2024, având ca scop eficientizarea activităților specifice Poliției Locale Iași și întărirea capacității de acțiune a polițiștilor locali.

Cele trei autoturisme sunt hibrid-benzină și sunt necesare pentru transportul luctărorilor. Autoturismele trebuie să fie noi, Poliția Locală Iași nu acceptă second-hand care nu respectă specificațiile.

În caietul de sarcini se mai arată faptul că cele trei autoturisme trebuie să aibă o garanție de 24 de luni sau 100.000 de kilometri, iar două dintre ele trebuie să aibă montate sistem de avertizarea optico-acustică și sistem de avertizare optico acustic montat.

Furnizare autoturism – 3 buc din care 2 (două) cu dotări speciale conform anexelor la caietul de sarcini şi 1 (una) fără dotări speciale conform specificaţiilor caietului de sarcini. Acestea se achiziţionează în cadrul programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2020-2024 (rablă), conform ghidului de finanţare aprobat prin ordinul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 324/2020- Politia Locală Iaşi beneficiază de o sumă propusă spre finanţare nerambursabilă în valoare de 51.000 lei. Valorea totală estimată este de 381.000 lei cu TVA , din care 330.000 lei cu tva din bugetul insitutiei şi 51.000 lei cu TVA finanţare prin programul rabla clasic. Caietul de sarcini face parte integrantă din documentaţia pt. elborare şi prezentarea ofertei şi consituie ansamblul cerinţelor pe baza cărora se elaborează oferta de către fiecare ofertant. se arată în oferta de pe Sistemul Electronic Achiziții Publice (SEAP)

Garanția trebuie să fie de minim 24 de luni sau 100.000 de kilometri și pentru rezistența la coriziunea caroseriei, garanția trebuie să fie de minim 6 ani.

Specificații tehnice pentru cele trei autoturisme achiziționate de Poliția Locală Iași

La specificațiile tehnice sunt trecute mai multe speficații. Poliția Locală Iași dorește trei autoturisme hibrid-benzină cu normă de poluare care să nu depășească limitele prevăzute de reglementările în vigoare – minim EURO6. Lungimea minimă trebuie să fie de 4.100 mm, cu o gardă la sol de 150 mm. Motorul trebuie să aibă normă de poluare EURO 6, cu o capacitate cilindrică de minim 1300 cmc. Autoturismele trebuie să aibă volan pe strânga, servoasistat electric, tracțiune față și coloană volan reglabilă.

Autoturismele nu trebuie să aibă limitatoare de viteză, să aibă 5 portiere și 4+1 locuri cu banchetă rabatabilă. Culoarea acestora trebuie să fie albă și să aibă închidere centralizată cu telecomandă. În fine, autoturismele trebuie să mai conțină trusa medicală de prim ajutor, triunghi reflectorizant, stingător de incendiu care să fie omologat.

In legătură cu sistemul de avertizare optico-acustic acesta trebuie să fie compuns din rampă de avertizare cu trei module, două optice și unul acuste care vor fi montate pe cupola autoturismului. Modulul de comandă trebuie să permită acționarea tuturor componentelor optico-acustice.

Modulele optice vor fi montate în părțile laterale ale rampei și fiecare va avea o lungime de minim 1/3 din lungimea totală a rampei. Modulele vor avea culoare albastră și vor avea leduri de mare putere. In schimb, difuzorul trebuie să aibă o putere de minim 100 W și să conțină tonuri manuale cum ar fi Wail și Airhorn. Acesta trebuie să aibă și posibilitatea de comunicare prin mesaje vocale către participanții la trafic. Așadar, Poliția Locală Iași cumpără trei autoturisme în valoare totală de 320.168,06 de RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *