Poliția Locală din Iași intervine zilnic pentru fluidizarea traficului din oraș, asigurarea ordinii publice și multe alte situații. O mare parte din activitatea agenților este de a identifica mașinile parcate ilegal
Traficul din Iași este sufocant în multe momente ale zilei și lumea își pierde răbdarea de a aștepta în coloană. Totuși, unele obiceiuri ale anumitor cetățeni afectează mult, pentru că își lasă mașinile parcate în locuri interzise, cum ar fi pe trecerile de pietoni și pe trotuar, pe unde trec pietonii.
Poliția Locală din Iași ridică zeci de mașini
Având în vedere că, în această săptămână, mulți dintre elevi au avut vacanță, iar pe carosabil au circulat relativ mai puține mașini, paradoxal, numărul celor care au încălcat legea în trafic a crescut. Astfel, agenții de la Poliția Locală au ajuns să ridice chiar și peste 10 mașini pe zi care erau parcate ilegal, iar proprietarii au fost amendați. Din nou, cele mai mari probleme sunt în zonele apropiate de instituțiile publice, spitale, magazine, deoarece șoferii vor să ajungă cât mai aproape de locul unde au treabă.
„Într-adevăr, sunt un pic mai multe, deoarece doar ridicăm mașinile parcate neregulamentar, nu doar mutăm pentru diverse activități edilitare. Pentru că mutatul pentru activități edilitare sunt niște lucrări de făcut și nu se găsesc proprietarii, nu neapărat se află într-o zonă interzisă parcatului. Oricum media este undeva la 10 mașini ridicate zilnic, care sunt parcate neregulamentar.
Noi am început să prezentăm mai frecvent aceste lucruri pentru a da un semnal de alarmă. Ridicăm din multe zone ale orașului, în care mereu se parchează necorespunzător. Apar alți conducători auto care nesocotesc, în totalitate, marcajele și indicatoarele. Doare și mai tare acest lucru, deoarece suntem în perioadă de vacanță, traficul este mai lejer”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.
Mulți ieșeni au fost amendați
Doar pentru luna octombrie, Poliția Locală a colaborat cu Servicii Publice pentru a ridica nu mai puțin de 191 de autovehicule, iar 121 au fost relocate. De la începutul anului și până acum au fost ridicate, în total, 1.161 de mașini, iar 1.670 au fost relocate. De asemenea, agenții au fost nevoiți să aplice și amenzi, iar doar pentru octombrie au fost 1.163 de contravenții, cuantumul lor fiind 360.700 de lei.
„Nu generalizăm, însă există acea veche meteahnă de a opri cât mai aproape de locul unde am ceva treabă. De aici pleacă totul. Cred că va dura ani de zile până când ne vom obișnui să lăsăm mașina mai departe de locul unde avem treabă. Deocamdată suntem într-o situație în care fiecare care deține un autoturism, oprim chiar la destinație, acolo unde avem nevoie, fie că vorbim la o instituție de învățământ, unitate medicală și așa mai departe.
De exemplu, în sensul giratoriu de la Casa de Cultură a Studenților, mulți parchează neregulamentar, chiar și pe trecerea de pietoni, pentru a merge la o cafea, la un restaurant din zonă. Acest lucru nu justifică, așa cum este o urgență. Polițiștii locali înțeleg urgențele, chiar și ajută, dacă este cazul, o persoană aflată în dificultate. În afară de aceste excepții nu sunt de înțeles celelalte situații”, a mai precizat Liviu Zanfirescu.
Amenzile au fost aplicate pentru mai multe situații, precum parcarea fără drept pe locurile pentru persoane cu dizabilități, parcarea vehiculelor care depășesc 5,2 m pe domeniul public, parcarea ilegală pe locurile pentru mașini electrice, blocarea punctelor gospodărești, mașini parcate pe trotuar sau abandonate, blocare acces parcare, parcare neachitată.
Poliția Locală din Iași a avut o activitate intensă, în ultima vreme, în ceea ce privește mașinile parcate neregulamentar, iar rezultatele se văd.
La Lidlul din Tatarasi nu am avut niciodată nici un polițist sa ridice vreo masina parcata în drum. Când ieși dintre blocuri nu vezi nimic pt ca unii nu catadicsesc
sa între în parcare. POLITIA LOCALA TRZESTE TE nu stați în mașină cu ochii închiși, lângă fosta centrala , școală 4.
Politia oeraonala a primaruluu Chirica este platita doar sa ridice masini. Cel mai mic salariu la locala este de 1300 euro net. Nici in Spania sau Germania nu castigi atatia bani. Astia ne costa 6.5 milioane de euro anual. Mi se pare o tampenie sa-i platesti doar sa ridice masini.
De regulă parchează unde vor să se kace majoritatea giugiumeților veniți de pe la Vaslui, Botoșani și alte județe limitrofe, precum și cei veniți din mediul rural. Acei bolovani care in drum spre Iași îți dă flash-uri să te dai din fața lui că trece el, insuși el idiottul și frustratul care nu poate fi participant normal în traficul rutier, iar când se vede la oraș, pentru el nu există nici o regulă! Asta pe lângă faptul că ne supraaglomerează aici orașul cu toate gunoaiele de mașini cu antene pt a afla unde e radarul. Amenzi! Să le dea amenzi să îi sature de parcat aiurea în așa fel încât să creeze puterea exemplului, alții să nu mai facă!
Va asteptam cu drag pe Pantelimon Halipa 11, unde benzile de intrare si iesire spre/dinspre Conest Vision s-au transformat in parcari. 4+4 locuri. Nici macar nu trebuie sa le ridicati…dar amendati o saptamana la rand pe toti care ocupa benzile alea si sigur va avea efect. Oricum…multumim primariei Iasi pentru ca a creat 8 locuri de parcare GRATIS. Aviz celor din zona, celor care au treaba la Recuperare,,,studentilor care vin la stagii la Recuperare…aveti locuri de parcare la liber…nimeni nu amendeaza…nimeni nu ridica.
Succes!
Niște dobitoci, munca nu le priește ! In afară de stâlpișorii de metal si bile de beton nu sunteți in stare, să identificați un loc unde poate fi amenajată o parcare nu vă duce capul, unde sunt câteva locuri de parcare nu ai niciun indicator rutier care sa te atentioneze ca e parcare sunteți niște boi împreuna cu toți cei din primărie ! O parcare supraterană tip bloc turn nu vă dă prin mintea cea plină de alcool. Avem cei mai prosti edili din țară, proști dar buni de Hoții prin care aduc bani la partid, pt asta sunteți buni, atât !
Incepeti odata si cu ridicarea masinilor parcate in mijlocul drumului din mijlocul intersectiilor !, prin cartiere e plin de asa ilegalitati !, mai sunt si altele parcate pe margine chiar si in intersetiie incit daca vrei sa virezi la dreapta trebuie so ocolesti pe contrasens
pe str mihai eminescu zilnic sunt parcate masini pe trotuar!!!!!se aude????
Nu fac nimic! Vedeti Piata Chirila, n-ai pe unde trece de masinile parcate pe trotuar in zona Carrefour Expres! Nu e picior de politist in zona!!!
Mai lasă shaorma și o sa încapi și tu pe trotuar… Aaa, vezi ca exista trotuar și pe partea cealaltă, asta dacă reușești sa traversezi, dacă nu ai înghițit shaorma cu tot cu punga, dacă tot ai stat o ora la coada sa ți-o cumperi… sa trăiască dorian
10-20 masini pe zi e ca o picatura de parfum in ocean. Angajati oameni/voluntari care sa circule non-stop si sa pozeze/amendeze masinile parcate…cum se face peste tot in Europa. Cand o sa fie 400-500 amenzi pe zi o sa se schimbe ceva…nu acum.
Si…la fel cum a scris cineva mai sus…incepeti cu colturile intersectiilor si zona din fata trecerilor de pietoni.
Tatarasi Nord, Dispecer – vanzatori de oua, branza, bautura la peturi si ceapa, toate insirate pe trotuare in fiecare dimineata, masini parcate aiurea nu ai pe unde merge cu un carucior , pietonii ocolesc masinile parcate mergand pe mijlocul strazii. Strazile Ion Creanga, Stejar, Călarasi, – la fel, de politie locala care sa se ocupe nici vorba. Singurii politisti care isi fac treaba sunt cei de la municipiu, nicidecum locala. Poate noul primar o sa desfiinteze locala , nu fac nimic, cel putin nu in zona aia, doar ii tinem aiurea pe banii publici. Cu banii de pe salariile lor se pot cumpara camere de supraveghere pentru amenzi.
Acusi va trebui sa fie toate strazile din Iasi cu sens unic. Ca cate masini sunt parcate aiurea…mersul pe doua benzi e un vis frumos. Confirm cu tot ce inseamna Tatarasi, str. Calarasi, Stejar, iesirea spre Eternitate din Str. Calarasi…cand te apropii de PF Dragan…si MULTE altele.
Mergi pe contrasens strangand din….dinti suta de metri cu rugaciuni sa nu vina nimeni din fata.
De ani de zile.
Nu amendeaza nimeni, nu ridica nimeni.
Nu va mai faceti iluzii.
Fugiti cat mai puteti/mai sunteti in viata.
Sub 200 de masini intr-o luna, la nivelul orasului Iasi??? Deci nici macar una pe ora… mdah, rrrupe cu munca locala.
Bre Liviu, e cazul sa afli și tu că la casa de cultura a studenților nu exista un sens giratoriu. E doar o intersecție.
…eu am apelat de două ori la serviciile poliției locale …au fost f. promți și profesioniști …apropo ,chiar pt. un loc de parcare pe str. H. Tătar … mulțumesc …
degeaba va agitati comentind. Acest articol este ca sa vada cica prostimea ca Politia locala munceste. In fapt, e un haos fara margini.Sugerez autorului articolului sa-l intrebe de director cum se face ca procurorii are ridica luna peste 5 euro net, nu-si permit sa plateasca un abonament de parcare la Casa Studentilor si ina cest fel, zilnic, stationeaza ore intregi pe trecerea de pietoni de linga parchet sau peste tot in zona unde e stationare si oprire interzisa.
Chiar se dorește sancționarea celor care sfidează legea. E plin de nesimțiți care parchează pe trotuare și pe trecerea de pietoni.
Dar interziceti in plm masinile, dar! Atat va duce capul! De facut parcari, ioc, nema, nada, nothing!
Puneti parcometre pe Bd Carol, in fata parcului (tot parcheaza lumea sub semnul de interzicere a parcarii), pe Toma Cozma . . . si exemplele pot continua. Si verificati din 30 in 30 minute valabilitatea tichetului (daca exista).
Cerșetoria care devine din ce în ce mai agresivă la intersecțiile semaforizate , când credeți dle Liviutz că va fi în planul dvs de acțiune ?
Va invit sa veniți în DACIA pe strada DROBETA și Ale. Ștefan PROCOPIU (paralel cu digul, lângă GUNOIERA) unde seara și după masa nu poți circula pe trotuar unde sunt parcate mașini.