Prima pagină » Local » Poliția le caută pe cele două fete care au vandalizat un tramvai în valoare de 2.000.000 de euro. A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere
Poliția le caută pe cele două fete care au vandalizat un tramvai în valoare de 2.000.000 de euro. A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere

Poliția le caută pe cele două fete care au vandalizat un tramvai în valoare de 2.000.000 de euro. A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere

11 ian. 2022, 02:00,
George Popa în Local

Fetele care au vandalizat pe data de 23 decembrie 2021 un tramvai PESA care valorează 2.000.000 de euro sunt căutate acum de poliție. În acest caz s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Poliția a intrat în posesia filmărilor în care a fost surprins momentul când cele două tinere au vandalizat tramvaiul și acum le caută pentru a fi trase la răspundere conform legii

Fetele care pe data de 23 decembrie 2021 au rupt un capac de la o priză de tip USB dintr-un tramvai PESA și au încercat apoi să o scoată din peretele mijlocului de transport sunt căutate acum de poliție.

”În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, iar acum cercetările continuă pentru identificarea persoanelor și tragerea acestora la răspundere”, au declarat reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Reamintim că cele două tinere au fost surprinse de camerele de supraveghere ale tramvaiului în momentul în care au încercat, cu rea-voință, să distrugă un bun al orașului. Ulterior, Compania de Transport Public (CTP) Iași a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea față de cele întâmplate și a făcut public și filmul în care au fost surprinse faptele. Tinerele nu au știut probabil că sunt filmate deoarece și-au îndreptat atenția chiar către camerele de luat vederi, moment în care le-au fost surprinse toate trăsăturile feței, fapt care le face foarte ușor de identificat de către oamenii legii.

Un alt tramvai PESA a fost vandalizat cu graffiti

Reamintim faptul că, la data de 10 decembrie 2021, un alt tramvai PESA a fost vandalizat. În acest caz a fost vorba despre un tânăr care a scris pe spătarul unui scaun din mijlocul de transport, folosindu-se de un marker permanent. La fel ca și în cazul fetelor care au vandalizat unul dintre tramvaiele noi ale orașului, acest tânăr a fost surprins de camerele de supraveghere în momentul săvârșirii faptei, iar imaginile au fost transmise poliției.

În videoclipul postat de către CTP pe pagina de Facebook se observă cum tânărul urcă în mijlocul de transport pe ultima ușă, se așază pe un scaun și începe să deseneze pe spătarul scaunului din fața lui. Din fericire, în acest caz, angajații CTP au reușit să îndepărteze imediat desenul tânărului, folosind substanțe speciale de curățare. Reprezentanții Companiei de Transport Public Iași fac apel la toți călătorii, prin intermediul rețelelor de socializare, și îi îndeamnă pe aceștia să păstreze tramvaiele și autobuzele în cea mai bună stare atunci când le folosesc.

Tot în luna decembrie a anului trecut, un alt tramvai PESA a fost blocat de un călător curios

Pe data de 4 decembrie 2021, un alt tramvai PESA, în valoare de 2.000.000 de euro, a fost implicat într-un eveniment nu tocmai plăcut. Evenimentul a fost provocat de un ieșean curios care a acționat sistemul de alarmă cu care garnitura vine echipată. Astfel, tramvaiul a rămas blocat pe șină, în zona CUG, cu semnalele acustice active, aproximativ o oră. De asemenea, traficul mijloacelor de transport a fost întârziat de acest eveniment neașteptat.

Pentru deblocarea și repunerea în circulație a tramvaiului a fost nevoie de intervenția unei echipe de mecanici formată din angajații CTP și reprezentații companiei producătoare PESA din Polonia. Reprezentanții firmei PESA au intervenit la acest incident deoarece tramvaiul era nou și niciun angajat al CTP nu s-a confruntat până în acel moment cu un eveniment asemănător. În cazul acestui călător, poliția nu a fost înștiințată, iar acesta nu a suferit nicio sancțiune pentru fapta săvârșită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024