Prima pagină » Economic Local » Poliția de Frontieră va avea o ambarcațiune de patrulare! Costurile sunt de 60.000 de euro
Poliția de Frontieră va avea o ambarcațiune de patrulare! Costurile sunt de 60.000 de euro

Poliția de Frontieră va avea o ambarcațiune de patrulare! Costurile sunt de 60.000 de euro

21 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația privind achiziția unei ambarcațiuni de patrulare, după ce a fost anulată în mai multe rânduri din cauza lipsei de ofertanți. Până la urmă, comisia de evaluare a stabilit oferta câștigătoare

Poliția de Frontieră Iași a finalizat o achiziție importantă. Recent, a fost semnat contractul în cadrul procedurii de achiziție a unei ambarcațiuni de patrulare. Procedura a fost anulată de mai multe ori, pentru că nu s-au depus oferte. Comisia de evaluare a ales oferta societății Novell Lmm SRL, din Galați. Valoarea finală a contractului este de aproape 60.000 de euro. Societatea este deținută de Marius Lazăr. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 997.914 lei, profit de 120.400 lei, datorii de 134.901 lei, cu un singur angajat.

„Ambarcațiunea va fi dotată astfel încât să permită utilizarea acesteia pentru supravegherea frontierei de stat pe apă, precum și în scopuri didactice, tehnica urmând să contribuie la familiarizarea polițiștilor de frontieră cu modul de utilizare în activitatea specifică. Mijlocul naval va fi folosit pentru pregătirea atât a polițiștilor de frontieră din România, cât și din Republica Moldova. Utilizarea facilă a echipamentelor de bord va permite pregătirea polițiștilor în paralel cu supravegherea frontierei de stat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Aceasta va fi utilizată pe râul Prut, unde adâncimile apei variază foarte mult pe distanțe mici”, se arată în obiectivul investiției.

La procedură au mai fost depuse două oferte, dar au fost respinse.

Poliția de Frontieră a semnat contractul pentru construirea unui nou sediu

Recent, Poliția de Frontieră a încheiat licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție) în comuna Tomești, din județul Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei, fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului Traian, din centrul Iașului. Proiectul de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2.

„Clădirea va avea un regim de înălțime P+2E, cu o suprafață construită de aproximativ 470 mp și suprafața construită desfășurată de aproximativ 1.410 mp. Conceptul arhitectural și volumetric al pavilionului administrativ și dispunerea celorlalte obiecte în cadrul imobilului vor fi stabilite împreună cu beneficiarul și aprobate de conducătorul instituției”, se arată în caietul de sarcini.

Nu în ultimul rând, în planul de investiții este menționată și modernizarea sediului din Copou.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *