Prima pagină » Economic Local » Poliția de Frontieră Iași repară parcul auto din dotare! Autoturismele Land Rover vor fi întreținute cu 130.000 de euro
Poliția de Frontieră Iași repară parcul auto din dotare! Autoturismele Land Rover vor fi întreținute cu 130.000 de euro

Poliția de Frontieră Iași repară parcul auto din dotare! Autoturismele Land Rover vor fi întreținute cu 130.000 de euro

01 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Poliția de Frontieră Iași a anunțat că un număr de 20 de autoturisme din parcul auto va intra într-un program de reparații și întreținere. Atunci când este cazul, vor fi realizate mai multe intervenții mecanice. Comisia de evaluare va alege oferta operatorilor economici cu prețul cel mai mic

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a alocat fonduri pentru întreținerea parcului auto folosit pentru activitățile specifice din zona granițelor. Pe data de 05.11.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor unui atelier auto omologat. Prevederea bugetară a licitației este de 640.000 lei, fără TVA, aproximativ 130.000 de euro. Banii vor fi cheltuiți prin intermediul unui acord – cadru. Service-ul va fi asigurat pentru un număr de 20 de autovehicule marca Land Rover.

„Serviciile de reparații și întreținere auto vor fi efectuate de prestator în unitățile service ale acestuia, de pe raza teritorială a unităților subordonate ITPF Iași, se va afla pe o rază teritorială de maximum 100 de kilometri distanță față de sediul ITPF Iași, autoritatea contractantă neavând posibilitatea asigurării deplasării autovehiculelor pe distanțe mari. De asemenea, vor fi reparate/întreținute și autovehiculele care vor intra în patrimoniul ITPF Iași și nu sunt cuprinse în actuala procedură, în condițiile legii”, se arată în caietul de sarcini.

Firmele participante trebuie să demonstreze că au reparat parcuri auto în ultimii trei ani

Defecțiunile trebuie remediate de câștigătorul licitației în termen de trei zile de la data emiterii notei de comandă, în condițiile în care prestatorul are piesele necesare în stoc. În caz contrar, termenul este extins la șapte zile.

„Prestatorul va face dovada că are cunoștințe și experiență similare în activitatea de întreținere și reparații auto pentru marca Land Rover, dovedită prin contracte sau comenzi executate în ultimii trei ani. Se solicită demonstrarea în mod special a următoarelor operațiuni mecanice: reparații motoare Land Rover, efectuare RK motor (înlocuire set motor), înlocuire kit distribuție față/spate Land Rover, înlocuire kit ambreiaj. Operațiunile de reparații și întreținere vor fi realizate de personal specializat și cu experiență în domeniu al ofertantului câștigător, astfel încât timpii de reparație să fie reduși, iar rezultatele să fie la un nivel înalt calitativ”, sunt detalii din documentația procedurii.

Poliția de Frontieră Iași are pe lista de achiziții și o ambarcațiune de 70.000 de euro

Poliția de Frontieră Iași a programat altă licitație, pentru achiziția unei ambarcațiuni de patrulare. Procedura este programată pe data de 05.10.2020. A fost stabilită o prevedere bugetară de 35.714 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 de euro. Ambarcațiunea trebuie să atingă o viteză minimă de 50km/h și să aibă o autonomie de minimum două ore. Va fi dotată cu aparatură de navigație și comunicații, radiotelefon, binoclu, sonar și instalație de avertizare optico-acustică.

„Ambarcațiunea va fi dotată astfel încât să permită utilizarea acesteia pentru supravegherea frontierei de stat pe apă, precum și în scopuri didactice, tehnica urmând să contribuie la familiarizarea polițiștilor de frontieră cu modul de utilizare în activitatea specifică. Mijlocul naval va fi folosit pentru pregătirea atât a polițiștilor de frontieră din România, cât și din Republica Moldova. Utilizarea facilă a echipamentelor de bord va permite pregătirea polițiștilor în paralel cu supravegherea frontierei de stat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Aceasta va fi utilizată pe râul Prut, unde adâncimile apei variază foarte mult pe distanțe mici”, se arată în obiectivul investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *