Prima pagină » Local » Poliția de Frontieră Iași cumpără uniforme pentru angajați, de la o firmă din Galați, care vinde anual de 4 milioane de euro
Poliția de Frontieră Iași cumpără uniforme pentru angajați, de la o firmă din Galați, care vinde anual de 4 milioane de euro

Poliția de Frontieră Iași cumpără uniforme pentru angajați, de la o firmă din Galați, care vinde anual de 4 milioane de euro

06 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe costume vor fi achiziționate de Poliția de Frontieră Iași. Recent, licitația pentru furnizarea uniformelor a fost finalizată. Comisia de evaluare a ales oferta unei societăți din Galați, cu o cifră de afaceri anuală importantă

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat o licitație din cadrul programului anual. Este vorba despre achiziția mai multor loturi de uniforme pentru angajați, necesare pentru sezoanele vară-iarnă. Procedura a fost câștigată de societatea Invictus Force & Safe SA, care a depus o ofertă de 400.569 de lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro, ce s-a încadrat în prevederea bugetară stabilită de autoritatea contractantă. Societatea este controlată de Rodica Camelia Blidaru (55 la sută). În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 23,1 milioane de lei, aproape 4 milioane de euro, profit de 1,2 milioane de lei, datorii de 7,2 milioane de lei, cu un număr de 99 de angajați.

Sunt cele mai mari cifre înregistrate de la data înființării societății, în 2018.

„Producătorul se va asigura că toate materialele introduse în procesul de fabricație, au calitatea impusă de cerințele tehnice și garantează că nu au fost efecte nocive asupra organismului uman. Toate materialele auxiliare trebuie să aibă caracteristicile tehnice referitoare la modificările dimensionale la spălat compatibile cu cele ale materiilor prime de bază”, se arată în caietul de sarcini.

ITPF a finalizat anul trecut și procedura pentru furnizarea unei ambarcațiuni.

Furnizorul trebuie să respecte mărimile în funcție de talia fiecărui angajat

Conform caietului de sarcini, costumele trebuie să respecte 4 tipuri de talie: 186 – 195 cm, 179 – 185 cm, 173 – 178 cm, 166 – 172 cm. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

„Costumul de protecție pentru iarnă se realizează din țesături cu o compoziție fibroasă tratată hidrofob și se compune din bluză și pantalon, dublat cu material nețesut termoizolant matlasat pe țesătură polyester, care este detașabilă. Pe mâneca stângă a bluzei se aplică ecusonul scut și cel semicircular specific Poliției de Frontieră. Costumul este confecționat din țesătură de culoare bleumarin. Bluza se încheie în față cu un fermoar detașabil (cu dinți spiralați și cu un cursor la capăt)”, se arată în documentația procedurii.

Autoritatea contractantă a împărțit procedura în două loturi: 650 de costume de iarnă și 650 de costume de vară.

Poliția de Frontieră Iași pregătește construirea unui sediu în comuna Tomești

Totodată, Poliția de Frontieră a finalizat o altă licitație, ce viza construirea unui sediu în comuna Tomești, județul Iași. Contractul a fost încheiat cu societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, prezentă la procedură cu ofertă financiară de 7,2 milioane de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Societatea aparține lui Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului „Traian”, din centrul Iașului.

Proiectul presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Clădirea nu va avea un regim de înălțime mai mare de P+2. Poliția de Frontieră a pus la dispoziție și un contract pentru furnizarea lucrărilor de service auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *