Prima pagină » Economic Local » Poliția de Frontieră Iași cumpără măști de protecție împotriva COVID-19! Contractul este de 120.000 euro
Poliția de Frontieră Iași cumpără măști de protecție împotriva COVID-19! Contractul este de 120.000 euro

Poliția de Frontieră Iași cumpără măști de protecție împotriva COVID-19! Contractul este de 120.000 euro

06 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Poliția de Frontieră Iași a anunțat o licitație pentru achiziționarea echipamentelor de protecție împotriva COVID-19 pentru angajați. Măștile de protecție trebuie să fie confecționate din material nețesut din trei straturi, lamelă care să se potrivească cu forma feței. Cantitatea minimă necesară este de 39.000 de bucăți. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Poliția de Frontieră Iași anunță un program de achiziții pe perioada pademiei COVID-19. Pe data de 15 iunie este programată o licitație pentru achiziția unor măști de protecție, cu o prevedere bugetară de 585.000 lei, fără TVA, aproape 120.000 euro. Conform contractului-cadru, cantitatea minimă necesară este de 39.000 bucăți, iar cea maximă de 234.000 bucăți. Măștile trebuie să fie confecționate din material nețesut din 3 straturi cu 3 pliuri, bride de prindere și lamelă care să se muleze pe forma feței.

„Până în prezent a fost achiziționat prin cumpărare directă echipamentul de protecție împotriva COVID-19, dar prelungirea situației pandemice impune ca unitatea să inițieze procedura de achiziție simplificată pentru asigurarea necesarului de măști de protecție. Produsele vor contribui la protejarea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași împotriva coronavirusului. Produsele trebuie să fie acoperite de garanție pe o perioadă de 24 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Măștile de protecție împotriva COVID-19 vor fi înmânate polițiștilor ce operează în zona granițelor

Poliția de Frontieră Iași va împărți măștile angajaților care operează în zona frontierelor. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași este o structură regională, aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Are competență pe raza judedețelor Botoșani, Iași, Vaslui și în zona Dunării, pe raza județelor Galați și Brăila. Supravegherea frontierei cu Republica Moldova se realizează pe o lungime de 681,3 kilometri. Supravegherea frontierei cu Republica Ucraina se realizează pe o lungime de 72,2 kilometri.

„Autoritatea contractantă își desfășoară activitatea în sistemul național de ordine și siguranță publică, în domeniul gestionării frontierei de stat în vederea îmbunătățirii capacității de securizare a frontierelor”, se arată în prezentarea instituției.

Inspectoratul Județean de Poliție Iași a achiziționat deja un prim set de măști de protecție

Recent, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a finalizat o licitație similară pentru achiziționarea de măști, necesare pentru protecția angajaților împotriva raspândirii infecției cu COVID-19. Prevederea bugetară era de 513.000 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro. Procedura a trezit interesul unui număr de 12 firme, dar contractul a fost câștigat de către o firmă de îngrășăminte din București. Divinol Lubricants SRL a venit cu o ofertă de 324.900 lei, fără TVA, aproape 70.000 euro. Momentan a fost semnat un contract subsecvent în valoare de 115.900 lei. Contractul extins prevede furnizarea unui număr de 171.000 măști. Ca și în cazul Poliției de Frontieră Iași, măștile trebuie confecționate din material nețesut, din trei straturi cu trei pliuri separate și o lamelă care să se adapteze la forma feței.

Firma de salubritate a primăriei dezinfectează străzile cu hipoclorit de sodiu

Pe timp de pandemie COVID-19, Salubris SA, societate aflată în subordinea primăriei, a dezinfectat străzile cu hipoclorit de sodiu. Recent, a lansat o licitație pentru achiziționarea unei cantități de 40.000 kilograme de hipoclorit de sodiu, cu o concentrație de soluție de minimum 12,5 la sută. La procedură s-au prezentat două societăți: Eco – Mold Invest SRL și Est Autoagroserv SRL. Firma care va câștiga contractul trebuie să onoreze comenzile în termen de 24 de ore de la data transmiterii. Produsul va fi folosit pentru dezinfectarea spațiilor publice (drumuri, trotuare). Comanda minimă este de 1.000 de kilograme, iar perioada de garanție trebuie să fie de minimum 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *