Prima pagină » Economic Local » Poliția de Frontieră Iași amână achiziția unei ambarcațiuni de patrulare! Prevederea bugetară este de 70.000 de euro
Poliția de Frontieră Iași amână achiziția unei ambarcațiuni de patrulare! Prevederea bugetară este de 70.000 de euro

Poliția de Frontieră Iași amână achiziția unei ambarcațiuni de patrulare! Prevederea bugetară este de 70.000 de euro

26 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a amânat deschiderea ofertelor în cadrul unei licitații privind achiziția unei ambarcațiuni de patrulare. Valoarea estimată a achiziției este de 70.000 euro. Poliția de Frontieră a semnat și contractul privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru sediul din Copou

Poliția de Frontieră Iași organizează o licitație pentru achiziția unei ambarcațiuni de patrulare. Licitația trebuia să se desfășoare la începutul acestei luni. Cu toate acestea, termenul de depunere a ofertelor a fost extins până la data de 05.10.2020. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a stabilit o prevedere bugetară de 35.714 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 de euro. Ambarcațiunea trebuie să atingă o viteză minimă de 50km/h și să aibă o autonomie de minimum două ore. Ambarcațiunea va fi dotată cu aparatură de navigație și comunicații, radiotelefon, binoclu, sonar și instalație de avertizare optico-acustică.

„Structura Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași are competență în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați și în zona de 10 kilometri în adâncime, de o parte și de alta a malurilor fluviului Dunărea și a Brațului Măcin, pe raza județelor Galați și Brăila, având misiunea de a asigura: supravegherea frontierei și controlul trecerii acesteia cu Republica Moldova pe o lungime de 680,665 km, Republica Ucraina pe o lungime de 72,283 km, cât și supravegherea Dunării interioare, deschise navigației internaționale, pe o lungime de 202,35 km”, se arată documentația privind contextul achiziției.

Noua achizție va fi folosită și pentru pregătirea polițiștilor de frontieră

Procedura este necesară și pentru pregătirea polițiștilor de frontieră.

„Ambarcațiunea va fi dotată astfel încât să permită utilizarea acesteia pentru supravegherea frontierei de stat pe apă, precum și în scopuri didactice, tehnica urmând să contribuie la familiarizarea polițiștilor de frontieră cu modul de utilizare în activitatea specifică. Mijlocul naval va fi folosit pentru pregătirea atât a polițiștilot de frontieră din România, cât și din Republica Moldova. Utilizarea facilă a echipamentelor de bord va permite pregătirea polițiștilor în paralel cu supravegherea frontierei de stat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Aceasta va fi utilizată pe râul Prut, unde adâncimile apei variază foarte mult pe distanțe mici”, se arată în obiectivul investiției.

S-a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea sediului din Copou

Recent, Poliția de Frontieră a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, pas premergător lucrărilor de execuție. Realizarea documentației are o valoare estimată de 252.100 lei, fără TVA, adică 52.520 de euro. Conform caietului de sarcini, va fi construit un pavilion administrativ și vor fi demolate mai multe imobile aflate în stare de degradare. Comisia de evaluare a ales oferta de 98.319 lei, fără TVA, ce aparține societății Inkshape SRL, din Iași.

„Din cauza influenței în timp a factorilor naturali asupra elementelor structurale și nestructurale ale construcțiilor din cadrul imobilului au avut loc degradări substanțiale, sens în care se impune desființarea construcțiilor existente și construirea unui sediu nou. Documentația de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate, este necesară pentru avizarea, în Consiliul Tehnico-Economic al MAI, a obiectivului de investiții propus și, totodată, a fi baza de plecare pentru o viitoare achiziție de proiectare și execuție a obiectivului mai sus prezentat. Prin achiziția servicii de proiectare se urmărește punerea la dispoziția beneficiarului a documentației specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *