Poliţia de Frontieră anunţă măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, în contextul concediilor, astfel că personalul de control şi arterele deschise se suplimentează în funcţie de valorile de trafic, potrivit News.ro.
În această perioadă, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră sunt implicaţi în activităţi de supraveghere şi control. În plus, au fost contactate autorităţile statelor vecine pentru a fi stabilite măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.
Cele mai tranzitate puncte de trecere se așteaptă să fie cele de la frontieră cu Ungaria
Conform sursei citate, se estimează că punctele de trecere cele mai tranzitate vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, astfel că se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă pentru a se evita apariţia aglomerărilor.
La frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand (judeţul Arad), PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni (judeţul Bihor), PTF Urziceni şi PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Cenad (judeţul Timiş).
Se recomandă consultarea aplicației pusă la dispoziție de către poliția de frontieră
De asemenea, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă (judeţul Constanţa), PTF Călăraşi (judeţul Călăraşi), PTF Giurgiu (judeţul Giurgiu), PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea (judeţul Teleorman), PTF Calafat (judeţul Dolj).
Poliţia de frontieră recomandă participanţilor la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.