Prima pagină » Local » Poliția Animalelor Iași și-a intrat în pâine! Ieșeni, amendați din cauza condițiilor improprii în care țin câinii
Poliția Animalelor Iași și-a intrat în pâine! Ieșeni, amendați din cauza condițiilor improprii în care țin câinii

Poliția Animalelor Iași și-a intrat în pâine! Ieșeni, amendați din cauza condițiilor improprii în care țin câinii

29 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

În ultimele zile, polițiștii ieșeni au intervenit la mai multe incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 200 de amenzi. În urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 117 incidente, dintre care 112 au fost sesizate prin 112

Poliția Animalelor și-a intrat în pâine! Mai mulți ieșeni au fost sancționați contravențional din pricina condițiilor improprii în care țin câinii. Astfel, în ultimele zile, polițiștii ieșeni au intervenit la mai multe incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 200 de amenzi, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni. Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 117 incidente, dintre care 112 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. În urma activităților au fost sesizate 32 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au încheiat 208 procese verbale, în cuantum de 70.040 de lei.

Un ieșean a fost amendat din cauza condițiilor în care ținea 12 câini

Așadar, agenții din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași, ai Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani și ai Secției I de Poliție Rurală Iași au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a măsurilor prevăzute în materie de protecție a animalelor și a obligațiilor legale ce le revin deținătorilor de animale.

„Un deținător a 12 exemplare din specia canină a fost sancționat contravențional deoarece nu le-a asigurat acestora un adăpost corespunzător și asistență medicală corespunzătoare, nu s-a preocupat de sterilizarea animalelor și nu a procedat la microciparea și înregistrarea exemplarelor canine adulte”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Nouă patrupede, ținute în condiții de mizerie

De asemenea, oamenii legii din Iași au menționat că un alt proprietar de câini a fost sancționat contravențional, din același motiv. Acesta are nouă patrupede.

„Un alt deținător a nouă exemplare din specia canină a fost sancționat contravențional deoarece nu le-a asigurat acestora un adăpost corespunzător și asistență medicală corespunzătoare, nu s-a preocupat de sterilizarea animalelor și nu a procedat la microciparea și înregistrarea exemplarelor canine adulte”, au încheiat rerezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Amintim că, în urmă cu câteva luni, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, înființarea Poliției Animalelor. Acest serviciu are structuri în toate județele. Aproximativ 480 de angajați și 90 de medici veterinari lucrează în cadrul Poliției Animalelor, la nivel național.

Totodată, polițiștilor angajați în acest serviciu le vor fi puse la dispoziție autoturisme pentru intervenții. Agenții vor avea dreptul de a intra pe o proprietate privată fără a avea asupra lor un mandat de la un judecător. Acest lucru va fi posibil în cazul în care constată că un animal se află în pericol. La Iași, aproape 30 de persoane au concurat recent pentru un singur loc la Poliția Animalelor. Aici au fost scoase la concurs șase posturi și s-au înscris 175 de persoane, concurența fiind uriașă. Exista și o explicație, având în vedere că salariile sunt motivante și pot ajunge până la 7.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *