Prima pagină » Local » Politehnica Iași va primi fonduri de la Primărie! Decizia va fi luată într-o ședință extraordinară de Consiliu Local – LIVE VIDEO
Politehnica Iași va primi fonduri de la Primărie! Decizia va fi luată într-o ședință extraordinară de Consiliu Local - LIVE VIDEO

Politehnica Iași va primi fonduri de la Primărie! Decizia va fi luată într-o ședință extraordinară de Consiliu Local – LIVE VIDEO

09 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Politehnica Iași va beneficia de un sprijin financiar de la Consiliul Local. Mâine, 10 iunie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local în care se va discuta alocarea a fonduri pentru echipa fanion din Liga I de fotbal. Banii vor fi folosiți pentru a acoperi cheltuielile clubului din perioada 15 mai- 15 iunie, în starea de alertă

 

UPDATE: A inceput ședința de Consiliu Local.

 

Clubul Politehnica Iași va beneficia de fonduri (1,6 milioane lei) de la Consiliul Local al municipiului. Fondurile vor fi destinate echipei din Liga I de fotbal pentru a acoperi cheltuielile clubului din perioada 15 mai- 15 iunie, în starea de alertă. Pentru a trece peste starea de alertă cauzată de pandemia de coronavirus din perioada 15 mai- 15 iunie, clubul fanion al orașului avea nevoie de acest sprijin financiar. Fondurile vor fi destinate în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Mâine, 10 iunie, plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni într-o ședință extraordinară pentru a dezbate și discuta acest lucru.

„Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, propunem virări de credite în cadrul aceluiași capitol al clasificației bugetare pe anul 2020. Banii sunt destinați pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În acest sens se propune alocarea sumei de 1.680.000 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Banii vor fi destinați pentru salariile angajaților de la clubul Politehnica Iași

Echipa de fotbal din Liga I, Politehnica Iași, va beneficia de aceste fonduri de la Consiliul Local pentru acoperirea unor cheltuieli salariale. Pentru că starea de urgență și starea de alertă cauzate de pandemia de COVID-19 nu au mai adus venituri la clubul ieșean, s-a apelat la sprijinul municipalității.

„Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, definite conform Legii 69/2000, autoritățile publice locale pot aproba prin hotărârea Consiliului Local, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a structurilor sportive. Prin hotărârea autorităților deliberative ale administrației publice locale se pot aloca din bugetul local sume pentru finanțarea structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea acestora”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Fondurile respective vor fi folosite pentru plata salariilor jucătorilor, antrenorilor, dar și a personalului de la club. Banii de la Consiliul Local vor ajunge și pentru alte cheltuieli necesare la Politehnica Iași. Jucătorii au restanțe salariale, fondurile primăriei urmând a acoperi și acest lucru.

Consiliul Local a dat fonduri și pentru academia clubului Politehnica Iași

Luna trecută, Consiliul Local al municipiului Iași a decis și alocarea a circa 2,2 milioane lei pentru susținerea academiei clubului Politehnica Iași. Academia ar urma să cuprindă aproximativ 50 de grupe a câte 3 până la 10 mici fotbaliști care vor fi școliți de jucătorii clubului ieșean. Proiectul prevede promovarea juniorilor din cadrul Academiei în echipa de seniori ai Politehnica Iași. Din echipa proiectului vor face parte Ciprian Paraschiv, președintele clubului Politehnica Iași, Adrian Ambrosie, manager executiv, Mircea Ursu, vicepreședinte al clubului. Structura îi mai cuprinde pe contabilul-șef Florența Strujan și pe Lilian Nucu Antohi, coordonatorul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *