Prima pagină » Eveniment-Social » Politehnica Iași câștigă un punct din deplasarea de la Sibiu. Echipa lui Leo Grozavu are 5 egaluri în ultimele 5 meciuri: „Nu a fost să fie”
Politehnica Iași câștigă un punct din deplasarea de la Sibiu. Echipa lui Leo Grozavu are 5 egaluri în ultimele 5 meciuri: „Nu a fost să fie”

Politehnica Iași câștigă un punct din deplasarea de la Sibiu. Echipa lui Leo Grozavu are 5 egaluri în ultimele 5 meciuri: „Nu a fost să fie”

27 nov. 2023, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

După ziua de vineri, 24 noiembrie, Politehnica câștigă un punct după un meci greu cu Hermannstadt. Ieșenii trebuie să se considere extrem de norocoși pentru acest egal, având în vedere că adversarii lor au ratat un penalti în minutele de prelungire, dar și multe alte ocazii

Deși, acum câteva etape, înaintea meciului cu Oțelul Galați, Leo Grozavu făcea aluzie că trupa lui Dorinel Munteanu joacă mai mult la egal, se pare că și echipa ieșeană s-a specializat în rezultate de egalitate, având 5 în ultimele 5 etape. Totuși, pe fondul jocului cu Hermannstadt, rezultatul este bine primit, având în vedere că sibienii l-au controlat în multe momente.

Politehnica Iași câștigă un punct într-o deplasare dificilă

Pe o vreme geroasă, până și tabela de marcaj a înghețat la scorul de 0-0. Meciul a început bine pentru formația din Sibiu, care a avut câteva ocazii importante în primele 20 de minute ale partidei. În cele din urmă, elevii lui Leo Grozavu s-au adunat și nu au mai cedat așa ușor terenul, doar că nu au contat în atac.

Bineînțeles, și tactica adoptată de antrenorul Iașului a fost una total defensivă, iar intențiile sale erau clare, obținerea a cel puțin un punct. În repriza a doua, lucrurile s-au mai stabilizat, însă totul era să se ducă de râpă când, în minutul 93, Samayoa a făcut henț în careu și a fost acordat penalti. Doar că lucrurile s-au terminat bine pentru ieșeni, pentru că Petrișor Petrescu a dat pe lângă poartă din lovitura de la 11 metri.

„Un joc echilibrat în multe momente. Prima repriza a fost a Sibiului, iar a doua mai echilibrată, în sensul că noi am avut în multe momente posesia. Una peste alta, un rezultat, cred eu, echitabil, chiar dacă Hermannstadt-ul a avut ocaziile mai clare. În prima repriză au avut ocazii, un penalti pe final de joc, dar și noi, în minutul 80 și ceva, puteam să marcăm și cred că am fi reușit să ajungem câștigători. Un meci de luptă între două echipe care fiecare a încercat să-și apropie victoria, dar nu a fost să fie”, a declarat Leo Grozavu după meci, tehnicianul Politehnicii Iași.

Doar egaluri în ultimele 5 partide

Desigur că dacă privim strict la rezultatele din ultimele partide, am spune că este un bilanț bun. Totuși, în unele, Poli Iași a avut aproape victoria în mână, dar i-a scăpat pe o cădere inexplicabilă în anumite momente. Jucătorii au fost rezevați atunci când au fost întrebați de play-off și, într-adevăr, au obținut puncte prin egaluri, însă nu au înaintat în clasament. Formația din Copou se află în continuare pe poziția a 12-a, cu 19 puncte acumulate în 17 etape. În meciul următor, pe 1 decembrie, vine Farul Constanța la Iași. Campioana urmărește să repare eșecul cu FC Voluntari.

După o deplasare dificilă la Sibiu, Politehnica Iași câștigă un punct. Totuși, elevii lui Leo Grozavu trebuie să se pregătească pentru următorul meci împotriva campioanei României din sezonul trecut.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *