Prima pagină » Local » Politehnica Iași a câștigat procesul cu Tibor Selymes
Politehnica Iași a câștigat procesul cu Tibor Selymes

Politehnica Iași a câștigat procesul cu Tibor Selymes

11 iun. 2020, 12:52,
Cristian ZAVASTIN în Local

Politehnica Iași a câștigat procesul cu Tibor Selymes. Anunțul a fost făcut de formația ieșeană pe site-ul clubului.

Procesul a fost intentat clubului la începutul anului 2019 de către fostul director sportiv Tibor Selymes. Acesta a fost unul dintre oamenii aduși la Iași de așa-zisul finanțator Horia Sabo.

„Curtea de Apel Iași a dat o soluție definitivă la acțiunea îndreptată de fostul director sportiv Tibor Selymes impotriva clubului nostru. Astfel, în ședința din data de 9 iunie, apelul a fost soluționat ca nefondat. Instanța «a respins cererea de apel formulată de către apelantul Selymes Tibor împotriva sentinţei civile nr. 1650/05.11.2019 pronunţată de către Tribunalul Iaşi, sentinţă pe care o păstrează. Definitivă».

Gruparea din dealul Copoului a fost reprezentată, de-a lungul derulării proceselor, de către avocatele Anca Mărcușanu și de regretata Roxana Diaconu și apoi de avocatul Marius Brănici. «Este o soluție corectă în concordanță atât cu realitatea juridică, cât și cu cea faptică», a declarat avocatul Marius Brănici”, susțin reprezentanții Politehnica Iași.

Politehnica Iași a câștigat procesul cu Tibor Selymes: Concedii medicale inventate

Tibor Selymes a fost doar unul dintre oamenii aduși în Copou de Horia Sabo. Pentru a nu putea fi concediaţi, aceștia au intrat în concediu medical. Astfel, directorul general Horia Sabo, directorul sportiv Tibor Selymes, directorul economic Laurenţiu Sabo şi managerul relaţii publice Simion Aurelian Ovidiu și-au inventat concedii medicale.

Conform legii, după intrarea în concediul medical, contractele individuale de muncă au fost suspendate şi cei în cauză încasează în continuare un procent însemnat din salarii de la stat, neputând fi concediaţi.

Horia Sabo şi Tibor Selymes au avut mai multe boli închipuite începând cu luna ianuarie 2019. Pentru a fenta demiterea, Selymes și-a luat concediu medical acuzând probleme la genunchi.

Considerând situaţia mai mult decât o coincidenţă, în condiţiile în care aceştia nu mai beneficiaseră până în 2019 de nicio zi de concediu medical, reprezentanţii clubului au sesizat Ministerul Sănătăţii şi vor face o plângere penală considerând că a fost încălcată legea.

Aceleaşi surse notează că Horia Sabo şi Tibor Selymes au beneficiat de complicitatea unor medici soţ şi soţie de la două spitale din Iaşi – Spitalului Sf. Spiridon şi Spitalului Clinic Căi Ferate – care ar fi cerut personalului celor două spitale să elibereze documente medicale false care să demonstreze presupusele afecţiuni ale acestora.

A dat clubul în judecată după ce a fost dat afară

Horia Sabo, dar și ceilalți oameni aduși de el au fost dați afară de Politehnica Iași.

Tibor Selymes a dat în judecată clubul după ce a fost demis și a cerut să-l reîncadreze. Selymes a contestat decizia de concediere luată de către șefii clubului Politehnica Iași.

Și tatăl fostului manager Horia Sabo a decis să acționeze, la rândul său, în judecată Politehnica Iași. Laurențiu Sabo le-a cerut magistraților ieșeni să dispună anularea deciziei de concediere în cazul său.

Un alt proces a fost intentat de un alt membru al echipei managerului Horia Sabo. Iuliano Ene, fost director de marketing, calitate în care a încasat în decurs de câteva luni peste 200.000 de lei, a contestat faptul că a fost concediat de la club. Ene a cerut și el anularea deciziei luate de Asociația Clubul Sportiv Politehnica Iași. Ene a cerut reintegrarea în funcția deținută anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *