Prima pagină » Local » Policlinica „Veronica” prinde contur. Părintele Damaschin a început lucrările la singura policlinică socio-medicală din Iași – GALERIE FOTO

Policlinica „Veronica” prinde contur. Părintele Damaschin a început lucrările la singura policlinică socio-medicală din Iași – GALERIE FOTO

07 feb. 2023, 02:00, 6 ,
Elena DÎNCEANU în Local

Părintele Damaschin a început lucrările la singura policlinică socio-medicală din Iași, după ce a cumpărat un hotel în zona Tudor Vladimirescu. La șantier au fost aduse deja materialele de lucru cu care oamenii vor renova fostul Hotel Tudor Palace, care în decurs de un an va deveni Policlinica „Veronica”, după cum speră părintele Damaschin. Lucrările au fost întârziate din cauza autorizației eliberate după o perioadă lungă

În anul 2021, preotul Dan Damaschin a cumpărat, cu banii din donațiile primite prin Asociația „Glasul Vieții”, fostul Hotel Tudor Palace din campusul „Tudor Vladimirescu”. Acesta va avea o nouă înfățișare, după ce preotul Damaschin a pus acolo bazele celei mai mari policlinici socio-medicale din Iași.

Această policlinică va deservi pentru tratarea oamenilor cu posibilități materiale scăzute, în special a mamelor cu copii, dar și adulți greu încercați de soartă. Policlinica va avea toată aparatura necesară pentru investigații amănunțite, dar și propria farmacie de unde bolnavii își pot procura tratamentul gratuit.

schele amplasate in interiorul cladirii

Lucrările la Policlinica „Veronica“ au fost întârziate din cauza autorizației greu primite

Părintele Damaschin a început lucrările la Policlinica „Veronica”

Lemne si materiale de constructii pe jos in interiorul cladirii

La șantier, au fost aduse deja materialele de lucru cu care oamenii vor renova fostul hotel „Tudor Palace”

Policlinica „Veronica”, așa cum se va numi singurul centru socio-medical din Iași, a început să prindă contur, după ce pe șantier au fost aduse materialele de construcție pentru renovarea fostului Hotel Tudor Palace, care în decursul acestui an se va transforma într-un spital destinat persoanelor fără posibilități financiare, în special mamelor cu copii.

„Lucrările au început oficial pe 23 ianuarie, chiar dacă actele necesare pentru această policlinică au fost cerute încă din martie 2021, însă procesul pentru un astfel de proiect este ceva mai anevoios, din pricina schimbării denumirii, având în vedere că aici a fost un hotel și va fi transformat într-o policlinică.

Sâmbătă dimineață au fost aduse fierul și materialele, pentru ca, astăzi (n.r. – 06.02.2023), băieții să poată începe să toarne ultima parte din fundația pe care se vor sprijini scara exterioară și liftul. S-au adus etriere, tot felul de punți, s-a turnat betonul și s-au scos geamurile de unde vor veni scara și liftul. În perioada următoare vom schimba culoarea, ușile și geamurile, să iasă o treabă frumoasă, ca la carte”, a declarat preotul Dan Damaschin pentru reporterii BZI.

Preotul speră ca, în decurs de un an, lucrările să fie finalizate, policlinica să fie complet funcțională, iar persoanele fără posibilități să aibă șansa de a se trata într-un spital foarte bine dotat și performant.

geamurile cladirii care vor fi schimbate

În perioada următoare, se vor schimba culoarea, ușile și geamurile și vor fi înlocuite cu altele noi la Policlinica „Veronica“

Investiție de aproximativ 2 milioane de euro pentru policlinică

cofrajul fundatiei facut din lemn si betonul turnat

Investiția totală a lucrărilor la singura policlinică socio-medicală din Iași va avea un cost total aproximativ de 2 milioane de euro

Policlinica „Veronica” va putea îngriji persoane de toate vârstele, cu diferite afecțiuni, cu ajutorul aparaturii performante cu care va fi dotată. Aceasta va avea un cost destul de mare pentru punerea ei în funcțiune, dar părintele Damaschin speră ca oamenii să ajute în continuare cu diferite sume de bani, pentru ca policlinica să fie dată în folosință în cel mai scurt timp cu putință.

„Pe viitor ne vom axa, în special, pe colectarea banilor necesari achiziționării aparaturii medicale de înaltă calitate, RMN-ul, CT-ul, ecografe, radiografe, care au o sumă foarte, foarte mare, dar nu ne oprim până ce nu suntem convinși că oamenii sărmani și mamele cu copii, fără posibilități materiale, vor avea șansa la cele mai bune investigații, deoarece acești oameni au dreptul la demnitate și la sănătate.

Vom avea un loc deservit unei farmacii de unde acești oameni își vor putea lua medicamentele gratuit, de aceea scoatem la licitație spațiul destinat pentru aceasta. Nu vrem decât câteva mii de euro chirie. Este un spațiu în jur de 60 de metri pătrați, special pentru această farmacie.

Aici, oamenii vor avea parte de cele mai bune condiții de tratament, vor fi tratați ca atare, vor pleca hrăniți, deoarece, după ce li se vor face toate analizele, vor primi și mâncare caldă. Toate serviciile vor fi gratuite, de aceea ne zbatem să obținem fonduri până ce această policlinică va fi gata”, a mai specificat preotul Dan Damaschin în legătură cu viitoarea Policlinică „Veronica”.

Investiția totală a lucrărilor la singura policlinică socio-medicală din Iași va fi de aproximativ de 2 milioane de euro, costul fiind achitat din donațiile care se vor mai face către Asociația „Glasul Vieții”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *