Prima pagină » Local » Poli Iași, tot mai aproape de play-off! Emil Săndoi a schimbat total fața echipei în doar trei etape

Poli Iași, tot mai aproape de play-off! Emil Săndoi a schimbat total fața echipei în doar trei etape

30 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Emil Săndoi a adus Politehnica Iași tot mai aproape de play-off datorită ultimelor rezultate. În trei etape cu noul tehnician pe bancă, ieșenii au adunat 7 puncte

Cei peste 5000 de spectatori, la meciul cu U Cluj, au plecat încântați de la stadion, având în vedere că echipa lor a mai obținut 3 puncte. Meciul nu a fost unul foarte reușit, iar ocazii nu au fost prea multe de ambele părți. Totuși, a fost nevoie doar de o lovitură decisivă ca alb-albaștrii să își asigure o nouă victorie acasă.

Poli Iași tot mai aproape de play-off

În această perioadă, Politehnica Iași este una dintre cele mai în formă echipe din Superligă. Deși Emil Săndoi are un stil mai pragmatic, echipa are rezultate. La ultimul meci, cel cu U. Cluj, singurul gol al partidei a fost marcat de fundașul Guilherme, în urma unui corner. Deși clujenii erau neînvinși și pe primul loc în campionat, acest lucru nu s-a văzut în teren. Este a doua victorie la rând, acasă, după cea cu Universtitatea Craiova.

„Un meci dificil, complicat, așa cum mă așteptam de altfel. Am întâlnit echipa cea mai în formă din campionat. Vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au făcut astăzi, în teren. Eu cred că am arătat ca o echipă disciplinată, o echipă care crede în șansa ei. Am reușit să gestionăm destul de bine situația din teren. E adevărat, nici noi și nici Universitatea Cluj nu am avut multe situații în teren. Sunt mulțumit că jucătorii noștri au crezut în ei”, a transmis Emil Săndoi.

Moralul jucătorilor este ridicat și deja se gândesc la următoarea etapă, când vor juca cu cu cealaltă echipă din Cluj, CFR, în deplasare.

„Faptul că am înlănțuit trei rezultate pozitive și nu am primit gol în aceste meciuri, ne acordă încrederea de care avem nevoie. Vrem să avem o continuitate în rezultate pozitive. Am stabilit niște principii pe care le avem ca echipă și care trebuie să le aibă fiecare jucător individual”, a mai adăugat tehnicianul.

Tactica lui Emil Săndoi a făcut diferența

S-a văzut clar, în ultimele meciuri, că tactica lui Emil Săndoi a început să dea roade. Deși meciurile nu mai sunt la fel de spectaculoase ca în perioada lui Tony, echipa este extrem de solidă în apărare și jucătorii sunt mult mai încrezători. Nu degeaba, în ultimele trei partide, ieșenii nu au primit niciun gol și am marcat de 3 ori, singurul meci fără gol fiind cel cu UTA Arad. În ultimele 10 minute, Emil Săndoi a schimbat sistemul la unul cu 3 fundași, după intrarea lui Florin Ilie în locul lui Alin Roman.

„Am trecut la acest sistem când adversarul a început să joace cu mingi lungi, trecând peste etapa de construcție. O să trebuiască să lucrăm și mai mult deoarece și noi facem greșeli. O echipă disciplinată poate să aibă și sincope, dar în mod normal, poate să obțină și rezultate pozitive. Sunt de puțin timp venit aici, eu vreau să-mi descopăr jucătorii. Dacă aș fi avut câteva meciuri amicale înainte, probabil i-aș fi descoperit și pe ceilalți. Alin Roman a fost incert până la debutul partidei, dacă nu ar fi jucat el, atunci Teixeira ar fi fost titular. Trebuie să își aștepte rândul și sunt convins că își va câștiga locul poate chiar printre titulari. Și mie îmi pare rău că s-au derulat lucrurile în așa fel încât nu l-am folosit pe Teixeira”, a încheiat Emil Săndoi.

A fost bucurie mare la Iași după meciul cu U. Cluj, iar Politehnica este tot mai aproape de play-off în Superliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`